Tek dertleri seslerini duyurmaktı

Tek dertleri seslerini duyurmaktı

 Mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşüme karşı çıkan Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi sakinleri, hazırladıkları dilekçeleri vermek...

 

Mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşüme karşı çıkan Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi sakinleri, hazırladıkları dilekçeleri vermek amacıyla 3 otobüsle AKP İl Teşkilatının temayül yoklamasının yapıldığı salona gitmek istedi.D-100 Karayolu Kuruçeşme gişelerinde polis tarafından otobüsler durdurulunca mahalle sakinleri ile polis arasında çıkan arbedede 6 kişi gözaltına alındı.

3 OTOBÜS DOLUSU VATANDAŞ
Çayırova İlçesi Emek ve İnönü mahallelerinde oturan vatandaşlar yapılacak olan ve mahallelerini de kapsayan kentsel dönüşümü protesto etmek ve hazırladıkları dilekçeleri vermek için 3 otobüs dolusu vatandaş İzmit'e geldi. Polis ekiplerince Kuruçeşme gişeleri çıkışında otobüsler durdurulacak geri gönderilmek istendi. 

6 GÖZALTI
AKP İl Teşkilatının temayül yoklamasının gerçekleştirildiği salona yürümek isteyen vatandaşlar bu kez Çevik Kuvvet ekibi tarafından durdurulmak istendi. TEM ve D-100 Karayolu Ankara istikameti yaklaşık 15 dakika boyunca protestocular nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Polis ve mahalle sakinleri arasında kısa süreli çıkan arbede de 6 mahalle sakini gözaltına alındı.

HABERİMİZ YOK
Seslerini duyurmak amacıyla İzmit'e geldiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Derya Kaya, "Milletvekilleri de buradayken sesimizi duyurmak için İzmit'e geldik. Polisin engellemesiyle karşılaştık. Kentsel dönüşüm alanı içersine alınmış bizim evlerimiz. Bu çalışma da 2 yıl önce yapılmış ve bizim haberimiz yok. Mahalle sakinlerine bilgi verilmemesi bizim endişelerimizi arttırıyor" dedi. 

 

YOL TRAFİĞE KAPADI
Gasp edilen yerlerinin ranta çevrildiğini iddia eden mahalle sakinlerinden Feran Kavrazcı "Bizim haklarımızı gasp edip ranta çeviriyorlar. Evimizi yıkarak kimse bize hizmet veremez. Belediye başkanını yaptıkları yanlış. İnönü ve Emek Mahallelerinde büyük bir rant var. Halk da buna müsaade etmiyor" dedi. Daha sonra AKP Çayırova İlçe Başkanı protestocuları ikna edip otobüslere bindirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.