TAYAŞ fabrikasını protesto ettiler

TAYAŞ fabrikasını protesto ettiler

Gıda-İş Sendikası, Tayaş'ta fabrikada yaşanan işten atmaları ve patronun sendikal çalışmaları engellemesini protesto etti.  Gebze Organize...

Gıda-İş Sendikası, Tayaş'ta fabrikada yaşanan işten atmaları ve patronun sendikal çalışmaları engellemesini protesto etti. 

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) kurulu bulunan Tayaş'ta, sendikalaştıkları için işten atılan işçiler için DİSK Gıda-İş'ten açıklama geldi. GOSB girişinden fabrika önüne yürüyüş gerçekleştiren Gıda-İş, açıklamayı burada yaptı. 

 

Tayaş önünde basın açıklamasını okuyan Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Levent Gökçek, Tayaş patronu ve amirleri uyardı. Keyfi davranışları kabul etmeyeceklerini söyleyen Gökçek, "Yaklaşık bir yıldır sendikal örgütlenme çalışması yürüttüğümüz Tayaş Gıda’da işveren ve amirleri tarafından, işçilerin sendikal çalışmasına karşı yoğun baskı uygulamaları hayata geçirilmektedir. Başta sendika üyelerimiz olmak üzere, işyerinde insanca koşullarda çalışmak ve insanca ücret almak için sendikal çalışma sürdüren işçilere dönük olarak işten atmalar, sorgu odalarına çekmeler, işçilerden kişiye özel olan e-devlet şifrelerinin istenerek sendika üyesi olup olmadıklarını sorgulamalar keyfi ve hukuksuz bir biçimde devam ediyor. İşçi ve emekçilerin en temel hakkı olan, Anayasa ve yasalar ile güvence altına alınmış sendika hakkına yönelik bu keyfi tutumu ve davranışları şiddetle kınıyoruz. Tayaş Gıda işverenini ve amirlerini hukuksuz uygulamalarından vazgeçmesi için buradan uyarıyoruz" dedi. 

Yapılan basın açıklamasına; Lastik-İş, Birleşik Metal-İş, Cam Keramik-İş, Nakliyat-İş, Çelik-İş, Liman-İş ve Eğitim-Sen'in yönetici ve üyelerinin yanı sıra, Emek Partisi ve CHP Gebze İlçe Örgütü destek verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.