TAVLA TURNUVASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

TAVLA TURNUVASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Gebze Kandıralılar Derneğinin Geleneksel tavla turnuvası 22 Ekimde başlayacak. Gebze Kandıralılar Derneği’nin ilki 2005 yılında düzenlenen, hiç...

Gebze Kandıralılar Derneğinin Geleneksel tavla turnuvası 22 Ekimde başlayacak.

 

Gebze Kandıralılar Derneği’nin ilki 2005 yılında düzenlenen, hiç sene aksatmadan günümüze kadar uzayan geleneksel tavla turnuvasının 13’ncüsü22 Ekim Pazar günü tekrarlanacak. Eleme usulü gerçekleşecek turnuvada ilk tur maçları 12.30’daki kura çekiminin hemen ardından başlayacak. Tek günlük turnuvada bu yılın şampiyonunun yine akşam saatlerinde belli olması bekleniyor. Hemen bir hafta sonra kutlanacak Cumhuriyet Bayramı’na atfen bu yıl ki turnuva da, “Gebze Kandıralılar Derneği Tavla Turnuvası Cumhuriyet Kupası” adı altında oynanacak. Geçen yılki turnuvada aynı adla oynanmıştı.

BU İSİMLENDİRME TUTTU

 

Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Sedat Durmuşgeçen yılki turnuvaya Cumhuriyet Kupası adını verdiklerini, bu tanımlamanın büyük ilgi ve teveccüh gördüğünü belirtti. Durmuş turnuvayı 29 Ekim’den bir hafta önce düzenlemelerinin ise bayramın kutlanacağı gün yaşanacak program yoğunluğundan olduğunu kaydetti.

KATILIMCI SAYISI 64 KİŞİ

 Her yıl büyük ilgi gören ve katılımcı sayısı artan turnuva bu yılda 64 kişilik katılımla düzenlemeyi planlıyoruz.

 KAYIT KABULLERİ BAŞLADI

 Kayıt kabulleri turnuvanın da gerçekleşeceği yer olan Güzeller Mahallesi, Bülbül Caddesi, 902/1 Sokak (Özel Merkez Hastanesi arka sokağı) No:7 adresindeki dernek merkezinde kabul edilecek. Derneğin (0262 – 643 81 67) numaralı telefondan da kayıt yaptırılabilecek.

 GEBZE, KOCAELİ, TÜRKİYE…

 Turnuvaya Gebze/Gebze Bölgesi’nin yanı sıra Kocaeli’nin diğer ilçeleri, İstanbul veya diğer illerden de başvuru halinde katılım kabul edilecek.

 CİNSİYET AYIRIMI YOK

Kadın oyunculara da turnuva açık olacak. Kuralar ile belirlenen oyuncu eşleşmelerinde cinsiyet ayrımı olmayacak.

 

KATILIM BEDELİ 30 TL

Turnuvaya katılım ücreti 30 TL olacak ve derneğe bağış olarak, makbuzla kabul edilecek. Bedel turnuva günü de ödenebilecek. Turnuva boyunca tüm katılımcılara ve konuklara çay ve simit ikramında bulunulacak.

 

ŞAMPİYONA KUPA+HİNDİ

 

Turnuvada şampiyona kupa, Kandıra Hindisi ve belge,

İkinciye tavla ve sertifika

Üç ve dördüncüye sertifika verilecek.

 DİĞER KURALLAR

Turnuvada her tur tek maç, eleme usulü oynanacak. Her maç 7 sayı üzerinden oynanacak.  Zarlar fincan ile atılacak ancak maçlarda rakiplerin kendi arasında anlaşması durumunda elle zar atımına izin verilecek. Oyunlar esnasında her tür itiraz dernek yönetimine yapılacak. Yönetimin veya hakem olarak belirlediği isimlerin herhangi bir hamleye, hamle biçimine yönelik itirazlarda vereceği karar, iki oyuncu için de bağlayıcı olacak.

 ÖNCEKİ YILLARIN ŞAMPİYONLARI

 2005: Nuran Atsız

2006: Recai Toker

2007: Bünyamin Eraslan

2008: Ümit Malkoçoğlu

2009: Mesut Atsız

2010: Hasan Turhan

2011: Nuran Atsız

2012: Özdemir Kılıç

2013: Halit Acar

2014: Ayhan Özek

2015: Fatih Yakupoğlu

2016: Embiya Torlak



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.