TATİLE GİDECEK ANNE ADAYLARI İÇİN 9 HAYATİ ÖNERİ

TATİLE GİDECEK ANNE ADAYLARI İÇİN 9 HAYATİ ÖNERİ

Anne adayları hamilelik sürecinde tatile çıkma konusunda genellikle endişe ediyor.

 Özellikle sıcakların arttığı yaz aylarında tatile gitmek isteyen anne adayları pek çok soru işaretiyle karşı karşıya kalıyor. Ancak gerekli önlemler alınarak temiz havanın yoğun olduğu, sakin bölgelere yapılacak olan bir gezi planı anne adayını ve hamilelik sürecini olumlu etkiliyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Emine Barın, hamilelik döneminde tatile gidecek anne adaylarına tavsiyelerde bulundu.
Tatile çıkmadan önce bu önerilere kulak verin
1. Seyahat kararı verdiğinizde öncelikle doktorunuzla görüşüp seyahat öncesi muayene olmanız gerekmektedir.
2. Seyahat edilecek bölgedeki en yakın hastaneyi veya sağlık kuruluşunu not etmeyi unutmayın.
3. Tıbbi dosyaları, ultrasonografi raporları, kan tahlilleri ve kan grubu kartınızı yanınıza almayı unutmayın.
4. Gebelikte artan hormonlar nedeniyle güneşe karşı hassasiyet artar ve gebelik maskesi denilen yüzde koyu renk lekeler oluşur. Bu nedenle yaz aylarında yüzünüze yüksek faktörlü güneşten koruyucu kremleri sürün. Ayrıca cildin kurumasını önlemek için bol sıvı alın.
5. Tatilde güneş ışınlarının dik olduğu saat 12-15 arası güneşe çıkmanız tavsiye edilmez. Güneşlenmeyi 1 saat güneşlenme, 45 dk. serin yerde dinlenme ve bol sıvı alımı şeklinde gerçekleştirmeniz uygun olacaktır. Güneşe direkt maruz kalmamanız, gölgede veya şemsiye altında güneşlenmeniz önerilmektedir.
6. Genellikle gebeliğin ilk 3 ayında düşük tehlikesini artırabileceği için uzun seyahat etmeniz önerilmez.
7. Tüm gebelik boyunca tropik bölgelere veya hijyen problemlerinin olabileceği ülkelere seyahat etmeniz tavsiye edilmez.
8. Gebeliğin 32. haftasından sonra şehir dışına uzun yolculuk, erken doğum tehlikesi ve yolda oluşabilecek acil durumlarda gerekli tıbbi desteğin zamanında alınamayacak olması nedeniyle mecbur kalınmadığı sürece tavsiye edilmemektedir.
9. Düşük öyküsü, rahim ağzı yetmezliği, dış gebelik öyküsü, erken doğum öyküsü, vajinal kanama, düşük riski, çoğul gebelik, hipertansiyon, diyabet, kalp hastalığı, diğer organ sistemlerine ait kronik hastalığı olan gebelerin özellikle yurt dışı ve uzak yerlere seyahat etmekten kaçınmaları gerekmektedir.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.