Taşdemir, ‘Büyük felaketi unutmak mümkün değil’

Taşdemir, ‘Büyük felaketi unutmak mümkün değil’

 MHP Gebze ilçe başkanı Ferit Taşdemir, 17 ağustos depreminde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin...

 

MHP Gebze ilçe başkanı Ferit Taşdemir, 17 ağustos depreminde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14.yıl dönümünde hayatını kaybeden binleri rahmetle anıyor, o korku dolu geceyi yeniden hatırlıyoruz diyen Taşdemir, “17 bin insanın ölümüne yol açan ve kentimizde derin izler bırakan bu büyük felaketi unutmak elbette mümkün değil ancak aynı acıların yeniden yaşanmaması için alınacak önlemlerin takipçisi olmalıyız” dedi. 

 

YÜZYILIN FELAKETİ 

16 Ağustos 1999’u, 17 Ağustos 1999’da bağlayan gece saat 03.02’de “Yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi’ni yaşamıştık diyen Taşdemir, “Merkez üssü Gölcük olan deprem, dünya ülkelerince ‘yüzyılın felaketi olarak kabul edildi.  Binlerce ev yıkıldı, on binlerce insan göçük altında can verdi, binlerce insan ise yaralı olarak kurtuldu. Şans eseri kurtulanların hem hafızlarında hem de yüreklerinde hayatları boyunca unutamayacakları bir iz kaldı.  Aradan 14 yıl geçmesine karşın  o gün yaşanan acılar hala aynı tazeliğini koruyor. Bu vesile ile 17 ağustos depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına da sabır diliyoruz. Türk milletine de geçmiş olsun diyerek Rabbim böylesi felaketleri bir daha yaşamayı bizlere nasip etmesin inşallah” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.