Taş ocağı isyanı

Taş ocağı isyanı

Gölcük ilçesinde 13 yıldır Halıdere'de bulunan Taş Ocağının ormana ve çevreye zarar vermesinden ötürü mücadele veren Halıdereliler, firmanın kapasite artışı ve yıkama tesisi kurulması projesi için bakanlığa sunduğu CED sürecinin başlaması nedeniyle bir ar

2-107.jpg

Halıdere Merkez'de gerçekleştirilen eyleme CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, Halıdere Körfez Mahallesi Muhtarı Ataman Akdeniz, Yalı Mahallesi Muhtarı Seyfi Eraydın, Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş ile çok sayıda Halıdereli vatandaş katıldı. Vatandaşlar "Halıdere uyuma köyüne sahip çık", "Köyümüze cellat istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

'ORMANIMIZIN YOK OLMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

13 yıldır sıkıntı yaşandıklarını söyleyen Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş, " Bu halkın ortak gayesi sizleri bu alana topladı. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum ki amacımız eylem değil, yaşadığımız duruma farkındalık yaratmak. Halıderemize açılan taşocağı yüzünden bizler 13 yıldır sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorun hakkında bir sürü müracaatta bulunduk ama cevap alamadık. Şunu yeniden belirtmek istiyorum amacımız siyaset yapmak değil. Ormanımızın yok olmasına göz yumamayız. Taşocağının kapatıldığını duyduğumuzda çok sevinmiştik. Fakat bizler 26 Temmuz’da tekrardan ÇED sürecinin başladığını üzüntüyle öğrendik. 13 yıldır buradaki ocağın kapatılmasını umutla bekledik. Fakat son alınan karar bizleri çok üzdü.

'TAŞ OCAĞI ORMANIMIZI MAHVETTİ, SUYUMUZU KİRLETTİ'

Bu halk köyümüzde hep dağ havası aldı, onunla yaşadı. Biz ormanımızı çok seviyoruz, ondan vazgeçmeyeceğiz. Buraya açılan taş ocağı ormanımızı mahvetti, suyumuzu kirletti. Bizler bu yüzden ormanımıza sahip çıkacağız. Yani tek amacımız ormanlarımıza sahip çıkmak. Ormanlarımız bizim her şeyimiz. Bizlerin Sayın Orman Bakanımızdan tek ricamız; bu kararın durdurulmasıdır. Taş Ocağı olan başka yerler dolu, ormanlık olmayan yerler dolu. Böyle yerler varken tek ricamız köyümüzün geleceğinin karartılmaması" dedi.

HALIDERELİLER DESTEK VERDİ

Halıdere Tarım Kooperatif Başkan Yardımcısı Mesrur Keskin, Halıdere’de yer alan Taş Ocağı bildirgesini okudu. Keskin’in bildirgesine Halıdereliler tam destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.