Tarihi sarnıç sökülüyor!

Tarihi sarnıç sökülüyor!

Gebze’de yaklaşık 400 yıldan fazla tarihi önemi bulunan su sarnıcı komple sökülerek yenisi yapılacak. Vatandaşlar ise tarihi sarnıcın aslına uygun...

Gebze’de yaklaşık 400 yıldan fazla tarihi önemi bulunan su sarnıcı komple sökülerek yenisi yapılacak. Vatandaşlar ise tarihi sarnıcın aslına uygun olarak inşa edilmemesinden endişe ediyor.

Gebze tarihinde önemli bir yere sahip olan Gebze Alaettin Kurt Stadyumu kompleksi içerisindeki su sarnıcında söküm işlemleri başladı. 400 yılın üzerinde bir tarihi geçmişi olan sarnıçla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıllar önce aslına uygun olarak onarım yapılacağını söylemişti. Aradan geçen uzun yıllara rağmen sarnıcın duvarlarının iyice yıkılmak üzere olması tepkilere neden olmuştu. Tarihi eserlerde yıkım olmadığını ve sarnıcın aslına uygun olarak yeniden yapılacağı, bu sürenin de yaklaşık 1 yıl devam edeceği ileri sürüldü. Bugüne kadar kaderine terk edilen su sarnıcının kapısı da sürekli kilitli tutuluyordu. İçerisinde dev bir su kuyusu bulunan sarnıcın içi açıldığında ise içler acısı bir tablo ortaya çıktı. Vatandaşlar ise, tarihi Mustafapaşa Camii’nin onarımında benzer sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek sarnıcın komple sökülerek aslına uygun yapılıp yapılamayacağından endişe ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.