Tarihi Camii şekilleniyor

Tarihi Camii şekilleniyor

 Büyükşehir Belediyesi Başiskele Tepecik Mahallesi’nde yer alan Tepecik Camii’ni yeniliyor. Tavan ahşap uygulamaları yer yer tamamlanan yapının...

 

Büyükşehir Belediyesi Başiskele Tepecik Mahallesi’nde yer alan Tepecik Camii’ni yeniliyor. Tavan ahşap uygulamaları yer yer tamamlanan yapının pencere doğramaları atölyede devam ediyor. Yapının tretuvar uygulamaları ve denizlik tümleme çalışmaları tamamlandı. Yapının ahşap tavan motif uygulamaları ise sürüyor. Duvar boya ve avize montaj çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Restorasyon çalışmasıyla yapıya güç kazandıran Büyükşehir Belediyesi camiinin uzun yıllar hizmet etmesini sağlayacak.

 Tarihi Tepecik Camii 1277 çarpı 1074 santimetre ölçülerine sahip. Ortalama 137 metrekare oturma alanı olan yapının beden duvarlarının kalınlığı 67-69 santimetre aralığında değişiyor. Camiye 9 çarpı 2 santimetre ölçülerindeki son cemaat yerinden giriliyor. Ahşap sütunlar ardıç ağaçlarından yapılmış özgün mimari elemanı. Merkezi ise kubbe ahşap çıtalı tavan ile örtülü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.