Tarih kalede film günlerine devam

Tarih kalede film günlerine devam

   Eskihisar Kalesi’nin tarihi atmosferinde Gebzeli hemşerileriyle birlikte ‘Taş Mektep filmini izleyen Başkan Köşker vatandaşları, yaz...

 

 

 

Eskihisar Kalesi’nin tarihi atmosferinde Gebzeli hemşerileriyle birlikte ‘Taş Mektep filmini izleyen Başkan Köşker vatandaşları, yaz aylarının en güzel etkinliği Ay Işığında Sinema akşamlarına davet etti. 

 

 

Gebze’de açık havada sinema keyfi devam ediyor. Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Eskihisar ay ışığında sinema akşamları tüm hızıyla devam ediyor. Dolunayda açık havada tarihi Eskihisar kalesini aileleriyle birlikte dolduran Gebzeliler, gişe rekorları kıran yerli ve yabancı yapım filmleri izliyor. Tarihi kalede Gebzelileri yalnız bırakmayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ‘Taş Mektep’ isimli yerli filmi hemşerileriyle birlikte izledi. Yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği ve Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Feride Çetin gibi ünlü isimlerin rol aldığı Taş Mektep düşman altındaki Anadolu’da geçmektedir. Gebzelilerin ilgiyle izlediği Taş Mektep filminin konusu ise şöyle; “Henüz genç bir öğrenci olan Mehmet ve okul arkadaşları, düşman işgali altına giren Anadolu'nun hali için derinden üzülmekte, dahası oturup bekledikçe düşmana karşı bileylenmektedirler. 

VATAN SAVUNMASI İÇİN CEPHEYE 

Eskişehir’in kentinin düştüğü ve ordunun geri çekilmekte olduğu haberi hepsini daha da endişelendirir. Vatanı savunmak için harekete geçmeye kararlıdırlar. Onlar cepheye gidip düşmanla çarpışmak isterken, Güzide öğretmen ise öğrencilerinin savaşa bir fiil katılamayacak kadar küçük yaşta olduklarında ısrar eder. Tevfik yüzbaşı ve Abbas Emmi ise öğrencileri vatan aşkıyla dolu bu karardan döndüremeyeceklerinin farkındadırlar. Dahası bu topraklar üzerinde yaşayan Ermeni ve Rumlar, devletlerin kanlı politikasını bir kenara bırakarak aynı vatanı koruyacaklardır... Mehmet'in Rum kızı Mina'ya olan büyük aşkını ne bu savaş engelleyebilir ne de Tevfik yüzbaşı ile Güzide'nin yüreğine düşen sevdaya kanlı savaş engellenebilir.”

YAZIN EN GÜZEL ETKİNLİĞİ 

Makedonya’dan gelen konuk öğrencilerin de hep birlikte izlediği sinema çıkışı bir açıklama yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Yaz aylarının en güzel ve özel etkinliklerinin başında gelen ay ışığında sinema akşamları, kıymetli hemşerilerimizi bu tarihi mekânda buluşturuyor. Artık bir Eskihisar ve Gebze klasiği olan ücretsiz sinema akşamlarımıza değerli hemşerilerimizi davet ediyoruz. Nostaljik ve tarihi mekânda sinema keyfi devam edecek” şeklinde konuştu. Taş Mektep filmini Başkan Köşker’in yanı sıra AKP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcısı Nilay Ayran da birlikte izledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.