Tam bağımsızlık için millet özüne dönmeli

Tam bağımsızlık için millet özüne dönmeli

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada lider ülke olmanın tam bağımsız siyaset ve milletin özüne dönmekle mümkün olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümüne ilişkin açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin lider ülke olması ancak, tam bağımsız siyaset ile, milletin özüne dönmesi ile mümkün olabilecektir. Ekonomi de, siyasette, kültür de ve eğitimde bir an önce bizi biz yapan değerlere dönülmesi gerekmektedir” dedi. Aras açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi: 
“Askerin siyasi düzlemden uzak tutulamamasının çok acı tecrübelerini bu millet birçok kez görmüştür. Bunun için ordular lağvedilmiş, yeni ordular teşekkül ettirilmiştir. 27 Mayıs 1960 tarihinde ise ordumuzun içerisinden çıkan küçük bir komita grubu yaptığı darbe ile askeri yeniden siyaset sahasına sokmuştur. Bunun acı maliyetini toplumumuz defalarca ödemek zorunda kalmıştır. 
Diğer bir yandan milletimizin kendisinin teşekkül ettirdiği kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve onun üniformasına haklı olarak, duyduğu güven ve saygı ordumuz içerisinde yapılanan cunta gruplarının işlerini maalesef kolaylaştırmıştır.
EN BÜYÜK EYLEM: FETÖ 
Milletimizin ordusuna duyduğu sarsılmaz güveni gören, küresel emperyalizm bunu kullanmak yoluna gitmiştir. Tarihin her döneminde ordu içerisindeki yapılanmak yolunu denemiştir. Irkçı emperyalizmin bu alanda yaptığı en büyük eylem ise silahlı kuvvetler içindeki FETÖ yapılanması olmuştur. Kökü küresel emperyalist çetelere dayanan bu yapı, kendisine istismar etmek için tertemiz Anadolu evlatlarını seçmiştir. Milletimizin dinine duyduğu sevgiyi de ana argüman olarak kullanan bu yapı maalesef birçok hedefine bu suretle ulaşmıştır.
MİNNETLE ANIYORUM
O gece aziz Türk Milleti canını feda ederek bu hain kalkışmayı bastırmıştır. Kahraman ordumuzun içerisindeki, vatansever subay, astsubay, uzman personel ve Mehmetçiğimizin, bu isyanın bastırılmasındaki rolü asla yadsınamaz. O gece üniformalı üniformasız ayrımı ortadan kalkmış ve tüm vatanseverler tek vücut olarak bu hain kalkışmaya meydan vermemişlerdir. Şehit olan vatandaşlarımızın içerisindeki 61 kardeşimizde bizim teşkilatlarımızda yetişmiş kimselerdi, böylelikle hocamızın 60 yıldır bu yapıya karşılık verdiği fikri, siyasi ve bürokratik mücadeleyi, talebeleri canlarını feda ederek sürdürmüş oldular. Bu vesile ile o gece hayatını kaybeden 253 vatan evladını bir kez daha minnetle anıyorum.
YENİ REJİM İCAT ETTİLER 
Böylesi ağır bir travma sonrasında olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir. Olağanüstü hal uygulamaları neticesinde, teknik olarak ülkemizde bir ara rejim dönemine girilmiştir. İktidar sahipleri bu ara rejim sonrasında yeni bir rejim icat etmişlerdir. Bu yeni rejime bilindiği üzere cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilmiştir. 2017 yılında yürürlüğe konulup, 24 Haziran 2018 seçimleri ile fiilen uygulanmaya başlayan bu sistem daha üzerinden bir yıl dahi geçmeden tartışılmaya başlanmıştır. Bu sistemin uygulanması esnasında daha birçok krizi beraberinde getireceği daha bugünden bellidir ve uzun ömürlü olması ihtimali bulunmamaktadır.
MİLLİ, YERLİ, MİLLİ GÖRÜŞÇÜ
Türkiye Cumhuriyeti devletinin lider ülke olması ancak, tam bağımsız siyaset ile, milletin özüne dönmesi ile mümkün olabilecektir. Ekonomi de, siyasette, kültür de ve eğitimde bir an önce bizi biz yapan değerlere dönülmesi gerekmektedir.
Bunu yapabilecek tek siyasi parti de Yeniden Refah Partisi’dir.
Çünkü Yeniden Refah Partisi; millidir, yerlidir, milli görüşçüdür.
Hedefi yeniden büyük Türkiye etrafında yeni bir küresel düzen kurmaktır. 
15 Temmuz’da milletin kanına girenlerden ve onları azmeden ırkçı emperyalizmden intikam alınması, ancak ve ancak yeni bir küresel düzenin kurulması ile mümkün olabilir.
Bu küresel nizamı kuracak olan ise Yeniden Refah Partisi’dir.
Bu duygu ve düşünceler ile; O gece hayatını bu vatan için feda eden kahramanlarımızı, minnet ve şükran ile yad ediyorum.Halkımızın demokrasi ve milli birlik gününü kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.