Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

TAKİSİMDEN VİCDANLAR

TAKİSİMDEN VİCDANLAR

Ne kadar da zararını görsem acısını çeksem de takıntılı olmak, her şeyi takmak kafaya duyarlılık göstermek bana iyi gelmektedir. İnsan olduğumun farkına böyle zamanlarda varabiliyorum ( kişiye göre değişir.) bir haftadan beri Taksim’de bir köpekle kucak kucağa, sarmaş dolaş yatan o çocuğu taktım kafaya. Bir TV kanalında bu resmi gördüğüm zaman çok üzüldüm. Görevli anlatırken her sözünün arasından kendimden geçtim, panikledim, ruhum sarsıldı insanlığımdan bir kez daha utandım. Nasıl utanmam utanma duygusu canlıların içinde tek insan da vardır. Böyle kötü olarak bilinen her şey benim ülkemde yaşanıyor.

Çobanlık yapmış ve köpekleri çok iyi tanıyan bir olarak da ayrıca çok etkilendim. İnsanlarla hayvanlar arasındaki ilişkileri iyi bilirim. Özelliklede köpeklerle o güzel köpeğin o çocuğa kucağını açması patilerini boynuna dalaması onu soğuktan ve insanlardan gelecek tehlikelerden, korunması beni çok duygulandırdı. Köpekler çok duyarlı ve çok zekilerdir. Kendilerine zarar verecek insanları, yüzlerine bakarak anlarlar. Ağlarsanız ağlar, gülerseniz güler kederli anlarınızda moral verirler. Hatta size sevgiyle sarılır öperler sizi.

Kim söylemiş bilmiyorum, anonim olsa gerek insanı anlatan şu güzel sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Konuyu çok güzel anlatıyorlar. “Gök duydu da insanın acısını insan duymadı” insanın feryadını köpekler, kuşlar, turnalar, duygular etkilendirir. Ağladılar ve isyan ettiler ama en yakında ki dostum dediği komşum dediği insanlar duymadılar. 12 eylül o faşist darbeden sonra halkın büyükçe bir bölümü çok duyarsızlaştı. Kimse kimsenin derdini halini sormaz oldu sevgi ve saygı dediğimiz o yüce olgular ortadan kalktı bütün bunların sebebi ülkemiz de ki sisteminde.

İstediğim insan olmak, insanlaşmak benim ülkemde de demokrasi insan hakları ve hak hukuk olsun eğitim sağlık ve adalet herkese eşit verilsin. Milli gelirde adalet olsun, herkesin işi olsun gibi şeyler. bir gazetede güzel resim vardı Bir köpeğin basının üstünde bir ördek yavrusu tıpkı bir kralca gibi oturuyor. Öyle mutlu ki! Köpek alttan yukarı ona bakıyor, başımın üstünde yerin var diyor. Çocuklar böyle şeyleri çok seviyorlar. Ayşe’nin babası gemi kaptanı, uzun yolculuğundan döndüğünde kızı Ayşe’ye mutlaka bir hediye getirir bu son gelişinde Ayşe’ye siyah tüylü, yerinde duramayan Heper aktif güzel bir köpek yavrusu getirmişti, dünyalar Ayşe’nin oldu. Taksim’de ki o güzel çocuğun böyle bir hakkı neden olmasın. “ çocuklara kıymayın efendiler “ tek istediğim var, ülkem de ve dünyada ki bütün çocukların mutlu olmaları. İstiyorum ki bütün çocukların oyuncakları olsun mutlaka köpekleri olsun bilim adamları hayvan besleyen kimselerin depresyona girmeleri çok daha az olduğunu söylüyorlar hayvanlarla zaman geçirmek, kişinin mutluluk hormonlarını serotonin salgılamasını kolaylaştırıyormuş. O minnacık güzeller güzeli bebek biz insanlara ne yaptı ki? Bizler onu bir köpeğin insafına bıraktık. Kesinlikle bu ülkede yaşayan herkesin bu gibi olaylar karşısında kendilerini sorgulamalı ve kendileriyle yüzleşmeleri gerekir. Korkmayın bundan herkes şöyle bir aynaya baksın, aynada gördüğünüz sizsiniz. Sakın ha sakın kendi yerinizde bir başkasını görmeye çalışmayın. Herkes kendisini tanısın. Sözünü ettiğim ve çok önemli olan bu konu ülkemde çoğu insanın umurun da değil. Böyle durumları göremiyorlar görenler için çok fazla önemli olmuyor. Düşmüşler birer partinin peşine onları alkışlıyorlar coşturuyor hedeflerine vardırmaya uğraşıyorlar.

            

Bu yazı toplam 5114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi