Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

TAKIM RUHU

TAKIM RUHU

 

Birkaç haftadır merak ettiğimiz bir durumdu.

Gebzespor geriye düştüğü maçı çevirebilir mi? takım saha içinde nasıl bir reaksiyon gösterir, Teknik kadronun hamleleri nasıl olur sorusu İnegöl Kurtuluş deplasmanında cevap buldu.

5 haftalık periyotta Gebzespor ilk kez İnegöl Kurtuluş deplasmanında 20.dakikada geriye düşmüştü. Serkan Esen’in rahatsızlığı nedeniyle oynamadığı maçta orta saha performansı da merak ediliyordu.

Maça istediği gibi başlayamayan Gebzespor golü kalesinde gördükten sonra daha başka oynamaya başladı ve sahanın her yerinde rakibini presle hataya zorlayarak ortadan ve kanatlardan pozisyonlar üretmeye başladı.

Neticesinde Yavuz’la harika bir gol bularak ilk yarının bitimine kısa bir zaman kala eşitliği yakaladı. 

Özellikle Yusuf Çolakoğlu ve Gaffurov’un çok iyi Niko’nun daha gayretli olduğu maçın ilk devresi 1-1 sona ererken ikinci yarıda Gebzespor nasıl lider olduğunu ve 5 maçlık seri galibiyet aldığının fotoğrafını çizdi.

Takım ruhu, 90 dakika mücadeleye dönüştü.

Gebzespor müthiş isimlerden kurulu bir takım olmayabilir ancak üst düzey karakterlerden kurulu bir takım. Bunu adeta savaşarak gösteriyorlar.

Aynı duygu ve hırs kulübe de yaşanıyor.

Müthiş bir taraftar desteği var.  

İnegöl Kurtuluş maçının ikinci yarısında Gebzespor ne kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, çok iyi çalıştığını da gösterdi.  Maçın 3-1 olduğu 90.dakikada, takım halinde yapılan pres, gol arayışı bunu gösterdi.

Gebzespor iyi bir hava yakaladı ve tarihinde ilk kez  peş peşe 5 maç  kazandı.  Sezona iyi başlamak çok önemli aynı istikrarı sergilemek ve sezon geneline yaymak gerek. Gebzespor’un hatasını affetmeyecek derecede iyi gelen bir Maltepespor’la Beylerbeyi gerçeğinin olduğunu unutmamak gerek. Bu grupta sıralamanı kaybettiğinde tekrar geri kazanmak kolay olmayabilir.  Her maça final havasında çıkıp, hırslı, coşkulu oynayamaya  devam etmeliyiz. Saygılarımla

Bu yazı toplam 1291 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi