TAHSİN TARHAN’DAN KANUN TEKLİFİ

TAHSİN TARHAN’DAN KANUN TEKLİFİ

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türk Futbolundaki aşırı ekonomik borçlanmaların önüne geçmek için devrim niteliğinde Kanun Teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

Tarhan, “Yüzyıllık tarihi kulüplerimizin kişilerin keyfi ve gereksiz borçlandırmaları sonucunda, alt yapı tesislerine kadar haciz edilmesine artık dur demeliyiz. Bir kulüp gelirinin üzerinde aşırı borçlanıyorsa sorumluluk Başkan ve Yönetim Kuruluna, bu durumun yaptırımı ise Türkiye Futbol Federasyonuna ait olacak” dedi.

 

FUTBOL KLÜPLERİNİ AŞIRI BORÇLANDIRAN SORUMLULUĞU ÜSTLENECEK

Tahsin Tarhan, “Spor kulübü yöneticileri, yapılan borçlara karşılık gelecek 5 yıldaki gelirlerin büyük çoğunluğunu finans kuruluşlarına temlik olarak vermiş durumdadır. Kulüplerin taşınmaz mal varlıklarının büyük kısmı da ipotek veya rehin olarak başka kuruluşlarda geçmiştir.

Kulüpler; tribün, loca, yayın, Spor Toto'dan alınan pay ve mağaza gelirleri gibi birçok kalemi bankalara temlik ettirdiği için kullanamıyor.

UEFA, kulüplerdeki mali disiplini sağlamak için sıkı tedbirler uygulamaktadır.

 

Türk kulüplerinin mali verilerini yakından takip eden UEFA Finansal Kontrol Kurulunun yaptırımlarına gelmeden önce Türk Futbolu, Kulüplerin içerisindeki plansız harcamaların sorumluluğunu başkanlar ve yönetim kurulu üyelerini de kapsayacak şekilde sağlaması gerekmektedir.” Dedi.

BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARI DENETLEYECEK, FEDERASYON YAPTIRIM UYGULAYACAK

 

Tahsin Tarhan, “Spor branşları içerisinde milyonlarca taraftar gruplarına sahip olan ve şüphesiz sportif başarı beklentisinin en yüksek olduğu branş futboldur.

 

Ancak sportif başarıyı sağlamak adına futbol kulüplerinin Başkan ve Yöneticilerinin kulüpleri aşırı borçlandırması, tarihi kulüplerimizi ekonomik dar boğaza itmiştir.

 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz de göz önüne alındığında birçok kulübümüzün UEFA’nın ekonomik disiplin yaptırımlarına maruz kaldığı görülmektedir.

 

Spor kulüplerimizin başkan ve yönetim kurulları tarafından, kulüplerin gelirlerinden çok daha fazla borçlanmasını bağımsız denetim kuruluşları denetleyerek, Türkiye Futbol Federasyonuna sunulacak rapor sonrasında, yaptırım uygulaması Federasyonun sorumluluğunda olacak.” Dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.