Tahir Canan’dan Özgürlük Kitabevi

Tahir Canan’dan Özgürlük Kitabevi

  Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde kalan mahkûmu olan ve yaklaşık 7 ay önce özgürlüğüne kavuşan Tahir Canan, Gebze’de kitabevi açtı....

 

 

Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde kalan mahkûmu olan ve yaklaşık 7 ay önce özgürlüğüne kavuşan Tahir Canan, Gebze’de kitabevi açtı. 32 yıl boyunca cezaevinde kalan Tahir Canan’ın Özgürlük Kitabevi hizmet vermeye başladı. Resmi açılış ise 28 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek bir törenle gerçekleştirilecek.

 

Tahir Canan, oğlu İlhan ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Levent Altun’a kitabevi hakkında bilgi verdi. Gebze’nin Hacı Halil Mahallesi İsmetpaşa Caddesi (Yeniçarşı) Beşiroğlu İşhanı’nda hizmet vermeye başlayan Özgürlük Kitabevi’nde 25 yayınevinin kitaplarının satışa sunulduğunu kaydeden Tahir Canan, “Başta Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz’ın eserleri olmak üzere kitabevinde Yordam, Evrensel, İş Bankası yayınları, Can, Çınar, Cumhuriyet, Sol, Onur ve Ayrıntı gibi yayınevlerinin kitapları satılıyor” diye konuştu.

Tahir Canan, “Gebze’de bu alandaki eksikliği gidermek istiyoruz.

 

YAZARLARIN İMZA GÜNÜ

 

Kitap satışlarımızın yanı sıra ileriki süreçte yazarlar getirmek suretiyle imza günü ve söyleşi etkinlikleri de düzenleyeceğiz” dedi. Tahir Canan, her yaşa hitap ettiklerini ancak çocuklara yönelik kitapların da ağırlıklı olduğunu belirterek, “Okul öğrencilerinin okuyacağı tarzda kitap ve öyküler olacak. Çocuklara aydınlık bir gelecek için onları kitapla buluşturmak istiyoruz” dedi. Tahir Canan ayrıca 20 Aralık Cuma akşamı bir de dayanışma gecesi yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.