TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI  Gebze’ye modern kütüphane

TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI Gebze’ye modern kütüphane

Sultan Orhan Mahallesi Hükümet Caddesi 1103 Sokakta bulunan ve Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü adına tahsis edilen binaya ilk kazma vurularak tadilat çalışmaları  başladı.

Gebze’ye yakışır modern bir Kütüphane kazandırmak ve Gebze halkının nezih, sakin bir ortamda kitap okuyup, bilgisayar kullanarak kendilerini geliştirebileceği güzel bir mekanda güzel vakit geçirebilmeleri amacıyla Gebze Kaymakamlığı tarafından yeni kütüphane binası tadilat çalışmaları başladı.

 

TADİLAT BAŞLADI

 

Konuyla ilgili olarak Gebze Kaymakamlığından  yapılan açıklamada  şunları ifade edildi:

“İlçemiz Sultan Orhan Mahallesi Hükümet Cad. 1103 Sk. No:5’te bulunan ve FEM Dershanesi olarak kullanılmakta iken, OHAL Kararları kapsamında Hazineye tescili gerçekleştikten sonra boş ve atıl durumda olan söz konusu bina Gebze Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler’in girişimleri neticesinde Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak kullanılmak üzere 19/02/2018 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmiştir. Kütüphane Müdürlüğü adına tahsisi gerçekleşen binanın mimari ve mekanik proje çizimleri yapılarak, Valiliğimiz YİKOB (Yatırım İzleme Müdürlüğünce) İhalesi tamamlanmış ve tadilat işlemleri başlamıştır”.

 

9 AY SONRA TESLİM EDİLECEK

 

Öte yandan Kaymakam Mustafa Güler, binaya gidip, yerinde incelemelerde bulunarak, tadilat işlemlerini yakından takip ediyor. Mart ayı sonunda tadilat işlemleri başlayan bina, şu aşamada ara duvarları yıkılarak, tavan ve taban malzemeleri soyularak güçlendirme yapılmaya hazır hale getirilmiştir. Güçlendirme işleminin ardından mimari ve mekanik proje uygulamaları başlayacak bina 9 ay sonra Gebze Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne teslim edilecek.

 

MODERN KÜTÜPHANE

2600 m2 olacak yeni hizmet binası içerisinde standart kütüphanecilik hizmetlerinin yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği “Koferans Salonu”/“Fuaye Salonu”, Kütüphanenin ve ihtiyaç duyan kurumların toplantılarını gerçekleştirebileceği 40 kişilik “Toplantı Salonu”, belirli zamanlarda çocuklara ve kütüphane kullanıcılarına eğitici ve öğretici film gösteriminin yapılabileceği “Cep Sineması Salonu”, Kütüphane müdavimleri ile çocuklarını Kütüphaneye getiren ebeveynlerin günlük gazete ve dergilerini çay ve kahve eşliğinde, rahat koltuklarda okuyabilecekleri “Süreli Yayınlar Ve Kitap-Kafe Bölümü”, çeşitli atölye çalışmalarının yapılabileceği “Serbest Çalışma Salonları”, Kütüphane kullanıcılarının dini vecibelerini yerine getirebilecekleri “Mescid”, kullanıcıların eğitsel ve bilimsel alanda araştırma/çalışma yapabilecekleri ve bilgi teknolojilerinden yararlanabilecekleri “İnternet Hizmeti Bölümü”,  görsel ve işitsel materyallerle (CD, DVD, bilgisayar, kitap vb.) engelli kullanıcıların sosyalleşmesini, kitap ve kütüphaneye ilgilerini artırarak hayata daha sıkı tutunmalarına yardımcı olacak “Engelliler Bölümü”, 0-3 yaş, 3-6 yaş ve 6-12 yaşa çocuklar için tüm tefrişatı çocuklara göre düşünülmüş küçük masalar, sandalyeler, minderler, renkli raflar, oyun parkı ve oyuncaklardan oluşan, çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok fonksiyonlu “ Çocuk Bölümü ”, ders çalışma aralarında sportif aktiviteleri (Satranç-Dart-Masa Tenisi) gerçekleştirebilecekleri “Zeka Oyunu Ve Aktivite Bölümü” ve modern çizgilerle donatılmış “Kullanıcı Okuma-Araştırma-Ödünç Verme Ve Sessiz Çalışma Salonları” bulunmakta.

KATKISI OLANLARA TEŞEKKÜR

Yapılan açıklamada ayrıca. “Kütüphanemizin İlçemize kazandırılmasında emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yetkililerine, Kocaeli Valiliğimiz YİKOB Müdürlüğüne ve Gebze Belediyemizin yetkililerine çok teşekkür ederiz.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.