SYKP, Eğitim – Sen’de Gezi’yi konuştu

SYKP, Eğitim – Sen’de Gezi’yi konuştu

 Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyeleri Gezi Parkı olaylarını konuşmak için Eğitim-Sen şubesinde bir araya geldi. Toplantıya Halkların...

 

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyeleri Gezi Parkı olaylarını konuşmak için Eğitim-Sen şubesinde bir araya geldi. Toplantıya Halkların Demokratik Partisi yönetici ve üyeleri de katıldı. Uygar Ongunyurt’un moderatör olarak yönettiği panele Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK Üyesi Gülfer Akkaya, Halkların Demokratik Partisi İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Kamer Konca, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz ve KAOS GL üyesi Remzi Altunpolat konuşmacı olarak katıldı. Panele çok sayıda STK, sendika ve siyasi parti mensupları da katılım sağladı.

‘GEZİ İSYANI GEÇ BİLE KALDI’

 

Toplantıda ilk olarak söz alan SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, Haziran ayında yaşanan Gezi olayları ile ilgili bir konuşma yaptı. Gezi olaylarını ‘Türkiye şartlarında geç kalmış bir isyan’ olarak değerlendiren Yılmaz, “Gezi isyanının sosyalistlerle alakası olmadığı iddiası kasten yapılmış bir çarpıtmadır. Gezi isyanında sokağa dökülen halk birey olarak sosyalist kurumlara mensup olmasa bile, temelinde sosyalist mücadele ile doğrudan bağlantılıdır. Gezi’deki isyanın fitilini Taksim’de sökülen ağaçlar ateşlemiş olabilir. Fakat bunun öncesi de mevcuttur. Bu coğrafyada doğasını korumak isteyen insanların sokağa çıktığını görürsünüz. Türkiye’de yüzlerce HES projesi var. İnsanlar bu HES projelerine karşı bu topraklarda mücadele veriyor. Küresel kapitalizmin geldiği noktada ve Türkiye sermayesinin emeğin sömürüsü üzerinde ki baskısını göz önüne alırsak bu direniş geç bile kalmıştır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.