‘Süpermenin gösterdiği performansı istiyorlar’

‘Süpermenin gösterdiği performansı istiyorlar’

 Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yeni hazırlanan taslak halinde elektronik ortamda Kamuoyunun bilgisine sunulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme...

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yeni hazırlanan taslak halinde elektronik ortamda Kamuoyunun bilgisine sunulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar ile birlikte şubede basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bakanlığı üç farklı kuruma bölündük den sonra canı sıkılan kurum yöneticileri konunun tarafları ile bir araya gelmeden tek taraflı hazırlamış oldukları yönetmenlikleri elektronik ortamda kamuoyunun bilgisine sunmakta tepkilere göre düzenlemeler yapmaya çalışmakta olduğunu söyledi.  Bu yöntemin son derece yanlış olduğu belirten Çeker, “Bilindiği gibi, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan ve kamuoyunun görüşlerine sunulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Taslağı  ile uygulamada yenilikler getirecek bir takım hükümler getirilmektedir. Bu şekilde bir düzenleme yapılması durumunda ülke genelinde 40 binin üzerinde kentimizde ise yaklaşık 870 Aile sağlığı Merkezlerinde çalışanlarının moral ve motivasyonlarının bozulmasına sebebiyet verecek olan bu durumun sağlık hizmetlerinin sunumunu olumsuz etkileyecektir” dedi. 

 

AİLE HEKİMLİĞİ ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME VERİLMELİDİR 

Aile Sağlığı Merkezlerinde iş yükü her gecen gün artmakta olduğunu belirten Şube Başkanı Ömer Çeker, “Bakanlık buralarda görev yapan arkadaşlarımızdan Süpermenin göstermiş olduğu performansını göstermesini beklemektedir. Bu beklentiyi karşılayacak ücret ödememek ve yapılan ödemelerde kısıntıya gitmektedir. Sanal ortamda yayınlanmış taslak üzerinde yapılan hesaplamada Aile Hekimlere ödemen ücretler de düşüklük yaşanacaktır. Düğer yandan söz konusu düzenlemede aile hekimliği uygulamasında görev yapan personele ek ödeme verilmesi yönünde bir hükme yer verilmemektedir.  Oysaki Sağlık Bakanlığının 16 Haziran 2011 tarih ve 20007 sayılı yazısı ve Anayasa Mahkemesinin 21.02.2008 tarih ve 2005/10 Esas 2008/63 Sayılı Kararında Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı elemanları “Diğer Kamu Görevlileri” kapsamında değerlendirilmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.