Sunta fabrikasında patlama 1 işçi öldü

Sunta fabrikasında patlama 1 işçi öldü

 Kartepe Uzunçiftlik’te kurulu bulunan Sunta Fabrikası’nda meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Patlama esnasında çöken duvar altında kalan...

 

Kartepe Uzunçiftlik’te kurulu bulunan Sunta Fabrikasında meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Patlama esnasında çöken duvar altında kalan 2 işçiden biri yaşamını yitirdi.

Patlama esnasında çöken duvar altında kalan 2 işçiden biri yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, sunta ve MDF üretimi yapılan fabrikada önceki gece saat 02.30 sularında kızgın yağ kazanlarının bulunduğu bölümde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle fabrika içinde bulunan duvarın bir bölümü işçilerin üzerine devrildi. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı esnada meydana gelen patlama nedeniyle fabrika hemen tahliye edildi. Patlamanın meydana geldiği bölümde çalışan işçilerden Şener Furuncu ve Celal Öztürk enkaz altında kaldı. Patlamanın hemen ardından fabrikada büyük bir yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve İZGAZ ekibi ile arama kurtarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye erleri yangına müdahalede bulundu. Ahşap malzemelere sıçrayan alevler yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Enkaz altında kalan işçilerden Şener Furuncu hafif yaralı olarak kurtarılırken diğer işçi Celal Öztürk’ten ise uzun süre haber alınamadı. Saat 05.00 sularına kadar devam eden kurtarma çalışmaları sonucu itfaiye erleri Celal Öztürk’ün cesedine ulaşmayı başardı. Patlamayı haber alan işçilerin yakınları da hemen bölgeye gelerek beklemeye başladı. Patlamada yaşamını yitiren Celal Öztürk’ün cesedi olay yerinden alınarak otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık Morgu’na kaldırıldı. Acı haberi alana yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Patlamanın işçilerin yemekte olduğu esnada meydana gelmesi ise büyük bir faciayı önlemiş oldu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.