Sualtı tutkunları Bayramoğlu’ndaydı

Sualtı tutkunları Bayramoğlu’ndaydı

  Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği’nin eğitmen kampına ev sahipliği yapan Bayramoğlu’nda, DESSAT ekibinden Ufuk Koçak Türkiye’nin...

 

 

Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği’nin eğitmen kampına ev sahipliği yapan Bayramoğlu’nda, DESSAT ekibinden Ufuk Koçak Türkiye’nin ve Kocaeli’nin ilk engelli dalış eğitmeni oldu.

 

Bayramoğlu, geçtiğimiz günlerde kısa adı IDDA olan Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği’nin (International Divers Disabled Assocation) eğitmen kampına ev sahipliği yaptı. Basın İlan Kurumu Tatil Köyü Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yerli yabancı çok sayıda sualtı tutkunu bir araya geldi. IDDA Kurs direktörleri Eğitmen Eğiticileri Bahattin Memişoğluve Jürgen Kapella’nın gözetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde engellilere yaklaşım,  taşıma teknikleri, suya indirme, sudan çıkarma, kurtarma, engelli dalıcı eğitmenliği gibi birçok konuda bilgiler sunuldu. Etkinlikte Avrupa’daki tek Recreational Scuba Training Council (RSTC) onaylı engelli dalış kurumu olan IDDA, yeni eğitmenler de yetiştirdi.  Özellikle engellilere yönelik hayata geçirdiği projelerle tanınan Değirmendere Sualtı Topluluğu’ndan  (DESSAT) Ufuk Koçak, uluslararası sistemin ilk temsilcisi oldu.  Ufuk Koçak’ın sertifikasını alarak engelli eğitmeni ünvanını kazandığını ifade eden DESSAT Başkanı Murat Kulakaç,  “DESSAT ekibi olarak bu eğitimlerle daha bilgili ve donanımlı hale geldik. Ayrıca uluslararası sistemin kurucuları dışında ilk engelli eğitmeninin bizim bölgemizden çıkması da bizleri ayrıca mutlu etti. 2014 yılında engellilere yönelik yepyeni projelere imza atmaya hazırlanıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.