Spor alanının sanayi dönüştürülmesine mahkemeden ret

Spor alanının sanayi dönüştürülmesine mahkemeden ret

  Gebze’de bulunan 31 bin 590 metrekare spor alanını sanayi alanına dönüştüren Büyükşehir’in meclis kararını 2.İdare mahkemesi ret etti....

 

 

Gebze’de bulunan 31 bin 590 metrekare spor alanını sanayi alanına dönüştüren Büyükşehir’in meclis kararını 2.İdare mahkemesi ret etti. CHP’li Fahri Örengül, Karaosmanoğlu’nun mecliste bu değişiklik için 2,5 milyon aldığını söylediğini belirterek, bu paranın bağış makbuzunun kamuoyuna açıklanmasını istedi

 

   

İmar Plan tadilatları ile ilgili yapılan yolsuzluklarla ilgili CHP Büyükşehir belediye Meclis üyesi Ali Haymanalı, Başkan Vekili Fahri Örengül basın açıklaması yaptı. Gebze’de 31 bin 590 metrekare alanının spor alanından çıkartılarak sanayi alanına dönüştürülmesi ile ilgili açılan mahkemenin sonucunu açıklayan Haymanalı, mahkemenin yürütmeyi durdurduğunu ve plan değişikliğini ret ettiğini kaydetti. Büyükşehir’in borçlar karşısında bütçe bulmak için yandaşları ile yolsuzluk yaptığını iddia eden Haymanalı, yeşil alanların konut ve sanayi alanı yapıldığını kaydetti. Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fahri Örengül ise Karaosmanoğlu’nun değişiklik için 2,5 milyon para aldığını mecliste söylediğini, bu paranın ne maksatla alındığının kamuoyuna açıklanmasını istedi. 

           

YÖNETİCİLER NEREDE?

İlçe Sekreteri Cihat Altunyuva, neredeyse bir aydır kentin adeta yöneticisiz olduğunu belirterek, Vali ve Büyükşehir belediye başkanın görevlerinin başında olmadığını kaydetti. İktidar partisi il başkanının kendini tüm yöneticilerin yerine koyarak açıklamalar yaptığını söyleyen Altunyuva, artık kent yöneticilerinin bu duruma göz yummamasını istedi. Borç batağında olan Büyükşehir Belediyesi’nin gelir elde etmek için yolsuzluk yaptığını söyleyen Ali Haymanalı, “spor, park ve yeşil alanlarını sanayi alanına çevirdi” dedi. 

 

MAHKEME KARARI TOKAT GİBİ 

İzmit yeşil alanını Pazar alanına, Başiskele’de yeşil alanın konut alanına, Kartepe’de tarım arazilerinin sanayi alanına dönüştürüldüğünü söyleyen Haymanalı, vatandaşın arazilerini ucuza alıp plan değişikliği yaparak rant elde edildiğini kaydetti. Gebze Tavşanlı köyünde 31 bin 500 metrekare spor alanının plan tadilatı yapılarak sanayi alanına dönüştürülmesini mahkemeye götürdüklerini söyleyen Haymanalı, 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davanın adeta Büyükşehir’e vurulan bir tokat olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl yapılan plan değişikliğinin yürütmesini durduran mahkemenin aldığı kararın önemine değinen Haymanalı, “Büyükşehir belediyesi yaptığı değişikliğe meclisi de dahil ederek suç işlemiştir” dedi. 

 

2,5 MİLYONU AÇIKLASINLAR

Konun meclise geldiğinde neden planda değişiklik yapıldığını ısrarla sorduklarını söyleyen Fahri Örengül, “Büyükşehir belediye başkanı bu tadilat karşılığında 2,5 milyon lira para aldıklarını söyledi. Bu para hangi gerekçe ile alındı. Bağış ise makbuzunun halka gösterilmesini istiyoruz. Eğer açıklık ve şeffaflık varsa bunu yapsın” dedi. AKP ve Büyükşehir’in alınan mahkeme kararlarına uymadığını söyleyen Örengül, “Birçok mahkeme kararına bugüne kadar uyulmadı. Özellikle paralı otoparklarla ilgili karar meclise taşıdık ama yargı kararına uyacaklarını söylediler. Kocaeli’de müthiş imar yolsuzlukları var. Tuana evlerinin kentsel dönüşüm olmadığını söyledik ve dava açtık. Eylül ayında keşif yapılacak. Büyükşehir sadece camii kurtardı” dedi. 

 

MAHKEME KARARI YOK SAYILDI

Dubai Port’un olduğu yerin Yarımca Porselen’in yeri olduğunu ve buranın çekirdek fiyatına alındığını söyleyen Örengül, burada üçüncü büyük liman yapılacak ve bölgeyi yaşanmaz hale getireceğini kaydetti. Lavarja’nın açtığı davayı gösteren Örengül, “Bu mahkeme kararına göre bu bölgede ne liman yapılabilir, ne de ÇED raporu alınabilir. Oysa mahkeme burada 1/50000’lik planları bozuyor. Sonra yine çevre gönüllüsü olan Hayri Altıok ve arkadaşları dava açtı. Yargıtay bozdu. Ama dün Altıok gözaltına alındı. Tüm Kocaeli halkı kahraman beklemesin, duyarlı olsun” dedi. 

 

ONLAR KENDİ PİSLİKLERİNİ TEMİZLESİN

Bilirkişi raporu burada bu kadar büyük bir liman yapılmayacağını bağıra bağıra söylediğini belirten Örengül, ne yazık ki kamuoyunun sahip çıkmadığını kaydetti. Kentin değerlerinin Arap şeyhlerine peşkeş çekildiğini ve halkın buna karşı dur demesi gerektiğini söyleyen Örengül, AKP’nin aldatan ve kandıran parti olduğunu kaydetti. AKP’deki mükerrer üyelikle ilgili AKP ilçe yöneticisi ve il yöneticilerinin kesinlikle cezalandırılması gerektiğini belirten Örengül, “Evrakta sahtecilik yapmak yüz kızartıcı bir davranıştır. Bizim il genel meclis üyemiz pislik değil, yüz kızartıcı suç işleyen AKP’lilerdir. Onlar kendi pisliklerini temizlesin” dedi. 

 

KÖRFEZ DİLOVASI OLMASIN

 

Körfez’de Gübretaş’ın kurmak istediği amonyak tankı ile ilgili açıklama yapan Çevre Komisyonu üyesi Müzeyyen Tan Topçu, sadece Dilovası ve Körfez’in değil Kocaeli’nin bir bomba üzerinde olduğunu kaydetti. Dilovası ve çevresinde yapılan bilimsel çalışmaların artık bölgede çivi bile çakılmaması gerektiğinin altını çizdiğini söyleyen Topçu, “Artık Kocaeli çivi çakılmayacak bir durumdadır. Yetkililer bu konuda duyarlı davranması gerekiyor. Kocaeli kanser ovası değil, turizm ve yeşilin kenti olarak tanınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Topçu, ÇED toplantısını protesto eden Hayri Alınok’un başka gerekçeler gösterilerek gözaltına alınmasını da kınadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.