Sözleşmeli personele kadro verilmelidir

Sözleşmeli personele kadro verilmelidir

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker kamuda kısmen yaşanan sözleşmeli personele kadro hakkının tüm kamu personeline uygulanmasını istediklerini söyledi. 


Kamuda sözleşmeli sağlık çalışanlarının maruz kaldığı ötekileştirme ve ayrımcılığın sonlandırılması için Türk Sağlık – Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker yazılı açıklaması yaptı. Başkan Çeker açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde TBMM Milli Eğitim Komisyonu’n da sözleşmeli öğretmenleri, 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanlarını ve diyanet personelinin  kadroya alınma sürelerinin 4+2’den 3+1’e indirilmesi ile ilgili düzenleme kabul edilmiştir. Sendikamızın girişimleri ile bu düzenlemeye 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanları da komisyonda eklenmiş ve 45/A’lı sözleşmeli olarak görev yapan sağlık çalışanlarının maruz kaldığı ayrımcılık ve ötekileştirme son bulmuştur” dedi. Çeker ayrıca şunları kaydetti:

TAVRIMIZ NETTİR 
“Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmelilere kadro verilmesi ve kamuda tek tip istihdamın kadrolu olması şeklindeki tavrımız nettir. Her zaman ve şartta da bunu dile getirerek mücadelesini her platformda vermekteyiz. 4/b’li 4924’lü, vekil ebe hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi tüm farklı istihdamlar için siyasi iradeden talebimiz kamuda görev yapan tüm çalışanların kadroya geçirilmesidir. TBMM’de komisyonda kabul edilen düzenleme ile 45/A’lıların kadroya geçme ve tayin isteme süreleri 4 yıla düşmüştür. 

GELECEĞE UMUTLA BAKMAK İSTİYORLAR 

4/B’liler başta olmak üzere tüm sözleşmeli çalışanlarında bu konuda net bir talepleri vardır. Onlarda geleceğe umutla bakmak istiyorlar. Kadroyu alacakları gün ve zamanı bilmek istiyorlar. Bu konuda da acil bir çözüm üretilmelidir. Çalışanların temsilcisi ve sesi olarak siyasi iradeden talebimiz tüm çalışanlara hakları olan kadronun bir an önce verilmesi tayin başta olmak üzere mahrum kaldıkları haklarına kavuşmalarıdır. 

MÜCADELEYE DEVAM 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasamızda da emredildiği gibi aile bütünlüğü korunmalı, parçalanan aileler birleşmelidir.   İşyerlerinde eşitlik ve adalen tesis edilerek huzur sağlanmalıdır. Sözleşmeli çalışanların tüm sorunlarının çözümü için kadronun şart olduğunun ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz. Tüm sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi mücadelemizde de mutlaka başarıya ulaşacağımıza inanıyor ve bu temel hedef için mücadeleye devam edeceğimizi tüm sözleşmeli çalışanların bilmesini istiyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.