Sorgulama kültürü eksiğimiz var

Sorgulama kültürü eksiğimiz var

Gebze Ticaret Odası eski Meclis Üyesi Ali Kemal Aydın, Gebze basınını 14’ncü defa iftar yemeğinde ağırladı. Aydın, toplum olarak sorgulama kültürü eksikliği yaşadığımızı söyledi.

Gebze Ticaret Odası eski Meclis Üyesi Ali Kemal Aydın, Gebze basınını 14’ncü defa iftar yemeğinde ağırladı. Aydın, toplum olarak sorgulama kültürü eksikliği yaşadığımızı söyledi.
Gebzeli iş adamı Ali Kemal Aydın, Ramazan ayında gazetecilere yönelik iftar yemeği geleneğini sürdürdü. 14 yıldır Ramazan ayının ilk günlerinde Gebzeli gazetecileri iftar yemeğinde ağırlayan Gebze Ticaret Odası eski Meclis Üyesi Aydın bu sefer Ramazanın üçüncü gününde, Kervan Çorba Izgara’da ev sahipliği yaptı. Genele ve yerele ilişkin görüşlerini aktaran Aydın, toplum olarak sorgulama kültürü eksikliği yaşadığımızı söyledi.
BASININ DA EKSİĞİ 
Herkesin farklı görüşlere sahip olabileceğini, vatan ve millet gibi müşterek konularda ise bir araya gelinmesi gerektiğini kaydeden Aydın, gerek maddi gerek manevi konumunu Gebze’ye borçlu olduğunu söyledi. Sorgulama kültürü eksikliğinin ise Gebze yerel basını dahil olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde yaşandığını belirtip bu eksikliği gidermede önceliğin basına düştüğünü, basının topluma örnek olacağını dile getirdi.
AÇIK OLMALIYIZ 
Toplumda aynı zamanda maddi ve manevi erozyonların yaşandığını gözlendiğini belirtip, “Maddi erozyonları bir şekilde giderirsiniz ama manevi erozyonların tahribatını gidermek zordur” diyen Aydın siyasete yönelik değerlendirmede de özetle şunları söyledi: “Bizler, önümüze geleni onaylayıp seçmek durumunda değiliz. Türkiye’de siyasi partiler yasası değişmeli. Değişim, dönüşüm ve verimliliğe açık olmalıyız. Aksini düşünenleri, son kullanım tarihi geçmiş kişiler olarak tanımlıyorum.”
KİMSEYE BİAT EDİLMEZ 
Biat kültürü üzerine de değerlendirmede bulunup, “Yaradan haricinde kimseye biat edilmez” diyen Ali Kemal Aydın açıklamalarının yanı sıra gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Pozitif, negatif fark etmeksizin her türlü yapıcı eleştiriye açık olduğunu kaydeden Ali Kemal Aydın, şahsı adına kurduğu www.alikemalaydin.com adlı siteden görüşlerini paylaşmayı süreceğini ve bu platformdan da toplumun her tür görüş ve önerisine açık olacağını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum