Son dakika! Ülke şokta! "İnsanları bilinçli olarak ezdi"

Son dakika! Ülke şokta! "İnsanları bilinçli olarak ezdi"

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir araç yayaların arasında daldı. Avustralya basını olayda en az 19 kişinin yaralandığını duyurdu. Olay nedeniyle...

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir araç yayaların arasında daldı. Avustralya basını olayda en az 19 kişinin yaralandığını duyurdu. Olay nedeniyle iki kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Melbourne polisi, "Gördüklerimize dayanarak, bunun bilinçli yapılmış bir eylem olduğunu söylüyoruz" ifadesini kullandı. Avustralya basını ise olayın ardından yere yatırılarak gözaltına alınan adam ait görüntüleri paylaştı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir aracın yolda yürüyen kalabalığın arasına dalması sonucu 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye göre, yetkililer, Flinders Street istasyonu yakınında yaşanan olayda aracın sürücüsünün gözaltına alındığını açıkladı.

Son dakika Ülke şokta İnsanları bilinçli olarak ezdi

Biri çocuk iki yaralının hastaneye kaldırıldığı, kafasından yaralanan çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yerel radyo istasyonu 3AW'ye konuşan bir görgü tanığı, "Herkes yere düştü, insanlar her yerde uçuşuyordu" ifadelerini kullandı. Başka bir görgü tanığı da, kalabalığın arasına dalan arabanın "yüksek hızla seyreden bir arazi aracı" olduğunu söyledi.

TERÖR SALDIRISI OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Melbourne polisi olay yerinden uzak durma çağrısı yaparken, olayın terör bağlantısı olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

Avustralya'da yolcu uçağına planlanan bir saldırı, Temmuz ayında önlenmişti. Terör örgütü DEAŞ üyesi iki militan, uçağı bombayla havaya uçurmayı amaçlıyordu.

Melbourne'ün Bourke Caddesi'nde Ocak 2017'de bir araç yayaların üzerine sürülmüş, olayda 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika Ülke şokta İnsanları bilinçli olarak ezdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.