Son dakika... Suriye'de askeri havaalanı vuruldu

Son dakika... Suriye'de askeri havaalanı vuruldu

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. SANA "Tayfur havaalanını...

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. SANA "Tayfur havaalanını birden fazla füze vurdu" ifadelerini kullandı. Saldırıda İranlı güçlerin de aralarında bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Suriye Devlet Televizyonu saldırının Amerika tarafından düzenlenmiş olabileceğini iddia etti. Pentagon'dan ilk açıklama geldi. Fransa ise Suriye'de herhangi bir hava saldırısı düzenlemediğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı saldırıyı İsrail'in yaptığını açıkladı.

Suriye devlet televizyonu, Humus'taki Tayfur askeri havaalanı yakınlarında yüksek seste patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'daki yardım görevlileri hükümeti Cumartesi akşamı kuşatma altındaki bölgeye kimyasal silahla saldırı düzenlemekle suçladıktan sonra ABD Başkanı Donald Trump "hayvan" ifadesini kullandığı Esad için "büyük bir bedel ödeyecek" demişti.

Ancak Amerikalı yetkililer saldırıyı Washington'ın gerçekleştirmediğini söylüyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor" dedi.

Sözcü, "Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan Amerikalı bir üst düzey yetkili de, ABD'nin Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

LÜBNAN BASINI: İSRAİL SALDIRGANLIĞI

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al Manar kanalı, olayın 'İsrail saldırganlığı' olduğunu iddia etti. Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili söz konusu iddia hakkında konuşmayı reddetti. 

BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Pazartesi günü sabah saatlerinde ABD'nin ve diğer sekiz üye ülkenin talebiyle acil olarak toplanacak.

"Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditler" nedeniyle Rusya'nın talebi sonucu yapılacak BMGK acil toplantısı ise öğle saatlerinde olacak.

 PENTAGON'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Suriye Devlet Televizyonu saldırının Amerika tarafından düzenlenmiş olabileceğini iddia etti.

Basına bilgi veren Pentagon Sözcüsü Christopher Sherwood, Amerika'nın şu aşamada herhangi bir füze saldırısı düzenlemediğini açıkladı. Sherwood, söz konusu durumun yakından takip edildiğini öte yandan kimyasal saldırıyı düzenleyenlere ilişkin diplomatik çabaların da desteklendiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.