SOMALİ’DE TÜRK MUCİZESİ FOTOĞRAF SERGİSİ MEDICAL PARK GEBZE’DE

SOMALİ’DE TÜRK MUCİZESİ FOTOĞRAF SERGİSİ MEDICAL PARK GEBZE’DE

 Somali’nin gülen yüzü, Foto Muhabiri Emin Özmen'in karelerinin, Gazeteci Esra Tüzün'ün kalemiyle buluştuğu 'Somali'de Türk Mucizesi' fotoğraf...

 

Somali’nin gülen yüzü, Foto Muhabiri Emin Özmen'in karelerinin, Gazeteci Esra Tüzün'ün kalemiyle buluştuğu 'Somali'de Türk Mucizesi' fotoğraf sergisinde ölümsüzleşti.  Medical Park Gebze Hastanesi’nde açılan sergi, iki hafta boyunca görülebilecek.

Günde ortalama yüz çocuğun hayatını kaybettiği Somali’de yaşanan insanlık dramı, Türkiye’nin uzattığı şefkat eliyle tarihe karışıyor. Henüz bir buçuk yıl öncesine kadar çocukların ve kadınların açlık ve sefaletten hayatını kaybettiği, mermi kovanlarından adım atmanın mümkün olmadığı ülkede artık yüzler gülüyor.  Somali’deki bu umut verici değişim Türkiye’nin uzattığı yardım eliyle oldu. Somali yeniden şifa bulup komadan çıktı. İşte bir buçuk yılda komadan çıkan bir ülkenin hikâyesi Medical Park Gebze Hastanesi'nde açılan fotoğraf sergisinde hayat buldu. Gazeteci Yazar Esra Tüzün'ün Somali'de yaşanan bu değişime tanıklık ederken edindiği izlenimleri ile uluslararası World Press Photo ödülü sahibi Foto Muhabiri Emin Özmen'in ölümsüzleştirdiği 23 fotoğraftan oluşan 'Somali'de Türk Mucizesi' adlı fotoğraf sergisi, Somali’deki yüz güldüren değişimi gözler önüne seriyor. 

 “ARTIK ÖLÜM DEĞİL GÜLÜMSEME VAR”

 Somali’yi Başbakan düzeyinde ilk kez Türkiye’nin ziyaret etmesinin ardından Medical Park Hastaneler Grubu yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Şifa Hastanesi’ni hizmete sundu. Somali halkı, Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından işletilen ve gönüllü doktorlarının hizmet verdiği hastanede şifa buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.