Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 170 dönüm alana kurulu hizmet binasında adeta sokak hayvanlarına 5 yıldızlı hastane konforunda hizmet veriyor.

kandira-sokak-hayvanlari-merkezi.jpg

Kuvözden alttan ısıtmalı barınaklarına, masajlı küvetten son teknolojik röntgen ve ultrason cihazlarına kadar geniş imkanlara sahip Bakımevi, Türkiye’nin diğer illerine örnek oluyor. 

22 BİN 488 SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren merkezde bu güne kadar 22 bin 488 sokak hayvanın tedavisi yapıldı. Tedavi ve rehabilite edilen 4 bin 59 hayvan isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak sahiplendirildi. 20 bin 142 sokak hayvanı kısırlaştırılırken 22 bin 26 sokak hayvanına da kuduz ve karma aşışı uygulandı.

 

YERDEN ISITMALI, ANTİBAKTERİYEL KAFESLER

Sokak hayvanlarının sağlığı için her türlü imkânın sağlandığı merkezde kafeslerin hijyeni ön planda tutulmuş. Bakteri üretmeyen antibakteriyel fayanslarla kaplı kafesler hayvanların hastalık kapmalarını önlüyor. Alttan ısıtmalı olarak tasarlanmış kafesler, hayvanların soğuk havalarda üşümemesini sağlıyor. Kafesler ayrıca her gün düzenli olarak dezenfekte edilerek gerekli hijyen sağlanmış oluyor.

 

HER TÜRLÜ İMKÂN VAR

Sokak hayvanları için yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, en ince ayrıntılarına göre hayvanların sağlıklarını düşünerek hazırlandı. Masajlı duşlardan, hijyenik kulübelere kadar her türlü imkanın düşünüldüğü merkezde son sistem teçhizatlar da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.