Siyasi irade zam sürprizi yapmalı

Siyasi irade zam sürprizi yapmalı

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde işyeri temsilcileri ve üyeler ile bir araya gelen Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker siyasi iradenin temmuzda memur maaşlarına yüzde 26 – 40 arası zamla sürpriz yapmasını istedi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, heyeti ile birlik de Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.  Çeker’e ziyaretinde Darıca İlçe Temsilcisi, Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Zafer Kurt, Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Meryem Ökde eşlik etti. Şube Başkanı Çeker ve heyeti sorunları yerinde tespit ederek yaklaşan toplu sözleşme ile güncel konular hakkında çalışanları bilgilendirdiler. Başkan Çeker kurum çalışanlarını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ

Çeker, “Sağlık çalışanları iş yoğunlu,  norm kadronun altında personel ile kaliteli sağlık hizmetin sunulması için idarelerin yoğun baskısı, hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında hak ettiği ücretin verilmemesi, dört toplu sözleşmede ‘Malum Sen’in sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını yeterli derecede savunmaması geçim sıkıntısı çekmektedir. Kurumlarda liyakat ve ehliyete önem verilmemesi, kanun ve yönetmelikler yok sayılarak kurumların yönetilmeye çalışılması nedeniyle sağlık çalışanları mutsuzdur” dedi. Çeker şöyle devam etti:

SÜRPRİZ YAPILMALI 

“2015 yılındaki toplu sözleşmede işverenin 225 TL. zam teklifine ‘çok’ diyerek 123 TL. zamma imza atan ‘Malum Sen’ memuru enflasyona mahkum etmiştir. Her toplu sözleşme döneminde enflasyonun altında yüzdelik zamlara direnmeden imza atmak suretiyle memuru yok saymıştır. Şekere yüzde 16, elektriğe ve çaya yüzde 15 zam yapıldığı günümüzde temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 5 zam ve yaklaşık yüzde 1 enflasyon farkı vermek memurun açlığa terk edilmesi anlamı taşımaktadır. Bu hazin tablo karşısında sesini çıkarmayan yetkili sarı sendika ağustos ayındaki toplu sözleşmede masasında da memuru hayal kırıklığına uğratacaktır. Siyasi irade temmuzda memur maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapmalıdır.  

SİYASİ İRADE SÖZÜNÜ TUTMALI 

 “Secim öncesi siyasi irade ise kamu ve sağlık çalışanlarına vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözünü unutmuş gözükmektedir.  Çalışanlar adına verdikleri sözü kendilerine hatırlatıyoruz. Secimden önce verdiğiniz sözü tutunuz. Ek göstergenin çalışma hayatına uyarlanması için gerekli düzenlemeleri TBMM’de yaparak 3600 Ek göstergeyi hayata geçirin. Emekliliği gelmiş on binlerce kamu ve sağlık çalışanı bu düzenlemenin yapılmasını beklemektedirler. Düzenleme yapıldığı an 10 binlerce memur emekli olacaktır. Buda birçok işsiz vatandaşımıza istihdam sağlanmasının kapısının aralanması demektir. Çalışanlar adına siyasi iradeden verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.” 
    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.