Sivil toplumu kent meclisi  Halkı halk meclisleri ile…

Sivil toplumu kent meclisi Halkı halk meclisleri ile…

Halkla birlikte yönetim, halk meclisleri bu dönemin en belirgin, tüm adayların dillendirdiği vaatlerden. Kent Meclisi’nin bile tabela derneğine dönüştüğü Gebze’de Saadet Partisi’nin adayı Burcu Çetinkaya yönetime; sivil toplumu kent meclisi, halkı halk me

Bu yerel seçim döneminde belediye başkan adaylarının ortak söylem ve vaatleri arasında “Halk meclisleri”, “Halkı karar aşamasına katıp kenti birlikte yönetme” ve benzeri modeller ve vaat biçimleri de var. Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Operatör Doktor Burcu Çetinkaya da bu yönetimin biçiminin vaat edenlerinden. Kendisine nasıl olacağını da sorduk:

HALK FİKRİNİN SORULMASINI ÖZLEMİŞ

Belediye başkanı seçildiğimde kent konseyleri yeniden işlevsel hale gelecek. Sivil toplum kuruluşlarını işin içine katmak için çok önemli. Bu meclisi ayrıca mahallelerdeki halk meclisleri besleyecek. Bu şekilde, bu zeminde bu vaat sözde kalmayacak, hayata geçecektir. Ben halkın da bu yapılanmalara kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Bugüne kadarki saha çalışmalarımda halkın kendilerine halinin hatırının, beklentisinin, fikrinin sorulmasını özlediğini gördüm.”

TMMOB GEBZE İÇİN FIRSATTIR

TMMOB Gebze Bileşenleri’ne bu yerel seçim döneminde iki kez konuk olan Çetinkaya, Gebze’de böylesi bir yapılanmanın kıymetini, değerini bilen belediye başkanları için avantaj olduğunu kaydetti: “Mühendis ve mimar arkadaşlarda bir ekip ruhunu görmekten mutlu oldum. Belediye başkanı seçildiğimde çok faydalı olacağına inandığım şekilde diyaloğum sürecek. Birçok projeyi onlarla birlikte tasarlayıp hayata geçireceğiz.

HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM

Gerçekten vatanını, milletini seven; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, maneviyatı güçlü her insan benim için özeldir. Tekrar ederim ki normal hayatımda olduğu gibi belediye başkanı seçildiğimde de insanlar arasında hiçbir ayırıma gitmeden, tüm herkesin belediye başkanı olarak görevimi yerine getireceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.