SİT alanlarını konuta açacak!

SİT alanlarını konuta açacak!

TOLTAR, BAKANLA GÖRÜŞTÜ:Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Tavşancıl’da ki arazilerin SİT alanından çıkarılması için bakanlığa başvurdu. ...

TOLTAR, BAKANLA GÖRÜŞTÜ:

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Tavşancıl’da ki arazilerin SİT alanından çıkarılması için bakanlığa başvurdu.  Karar çıkması halinde Tavşancıl’da ki birçok kültürel varlık konut yapımı için yok edilecek.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası’nda ki SİT alanlarının konuta açılması için Çevre ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştü.

İki günlük Ankara ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı SİT ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy’u ziyaret ederek Dilovası’nın coğrafi yapısı ve SİT alanlarının Dilovası için önemi konusunda görüşmelerde bulundu.

TAVŞANCIL’DA Kİ ARAZİLER

Başkan Toltar’ın özellikle Tavşancıl Mahallesi Karatarla mevkiinde bulunan arazilerinin SİT alanı kapsamında çıkartılarak konuta açılması yönünde ki taleplerini ve projelerini dinleyen Bakan Özhaseki konuyla yakından ilgileneceğini belirterek her türlü desteği sunacağını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı SİT ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy’da konuyla ilgili çalışmanın yapılması için her türlü desteği vereceklerinin sözünü verdi.

TAVŞANCILIN KÜLTÜREL VARLIĞI BİTECEK

Söz konusu SİT alanında ki arazilere yapılaşma için izin verilmesi halinde ise Tavşancıl’ın   tarihi ve kültürel varlıkları da ortadan kalkmış olacak.  Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar  Karatarla mevkiinde ki  SİT alanından çıkarılmasının öteki araziler için emsal oluşturacağını belirterek, “Dilovası’nın yapılaşması için başka bölgeler kalmadı mı?”diye tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.