Sınır zamanda doğanlar

Sınır zamanda doğanlar

Genelde sınır zamanda doğan kişiler hangi burç olduklarını, hangi burcu okumaları gerektiğini, hangi burçtan daha çok etkilendiklerini bilemiyorlar. Fakat...

Genelde sınır zamanda doğan kişiler hangi burç olduklarını, hangi burcu okumaları gerektiğini, hangi burçtan daha çok etkilendiklerini bilemiyorlar. Fakat ünlü astrolog Dinçer Güner çok merak edilen sorunun cevabını kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Bir astrolog olarak aldığım en çok sorulardan bir tanesi de, “Ben ayın 21'inde doğdum, burcum nedir?” sorusudur. Genelde sınır zamanda doğan kişiler hangi burç olduklarını, hangi burcu okumaları gerektiğini, hangi burçtan daha çok etkilendiklerini bilemiyorlar. Çünkü genelde burçların temsil ettikleri zaman aralıkları oynamaz. Değişmez tarihler gibi örneğin 21 Nisan – 21 Mayıs Boğa'dır, 21 Mayıs – 21 Haziran İkizler'dir gibi…  Aslında çok da doğru olmayan tarih tanımlamaları mevcut. Şimdi işin aslının nasıl olduğunu açıklamak için sizlere önce hepinizin ilkokul sıralarında öğrendiği bir bilgiyi hatırlatacağım.

Dünya hem kendi hem de Güneş'in etrafında döner. Kendi etrafında dönmesi sonucu günler meydana gelirken Güneş'in etrafında dönüşü sonucunda da mevsimler meydana gelir. Dünya; Güneş etrafında dönerken çok büyük elips bir yörüngede hareket eder. Bu da 365 gün 6 saat 48 dakika sürer. Bu yüzden Dünya her sene aynı gün, aynı dakika, aynı noktadan geçmez. Her sene bazen dakika farkıyla, bazen saat farkıyla değişir. Bu yüzden de burçların başladıkları ve bittikleri zamanlar her sene değişkenlik gösterir. Örneğin bu sene Güneş, KOÇ burcuna 20 Mart 12:49'da geçiş yapacak. Fakat 2018 senesinde ise 20 Mart’ta saat 18:16'de KOÇ burcuna geçiş yapacak. Bu sene 12:49'tan önce doğanlar BALIK burcu olacak. 12:43'ten sonra doğanlar KOÇ burcu olacak. Seneye de 18:16'dan önce doğanlar BALIK burcu olacak. 18:16'dan sonra doğanlar ise KOÇ burcu sayılacak. Bu sadece bir örnekleme, bütün burçlar için durumu bu şekilde düşünebilirsiniz. Güneş'in burç değiştirdiği saat ve gün her sene değişmektedir.

Sınır günde doğmanın bir anlamı ise de şöyledir; bir burç gökyüzünde 30 derecelik bir alanı kapsar. Sınır günde doğmuş olmanız Güneş'in o burcun 29 derecesinde gezdiğine işarettir. Yani aslında o burç ile olan tüm ilişkisini bitirmek üzere ve yeni bir burca yeni bir hikaye ve senaryoya geçiş yapmaya hazırlanıyordur. Bu yüzden de sınır günlerde doğanlar genelde her iki burcun da etkisinde dünyaya gelirler. Ama bir önceki burcun gölge/negatif tarafları ve bir sonraki burcun ise iyicil/pozitif özelliklerini yansıtmaya yatkın olurlar. Örneğin 21 Nisan tarihinde doğduysanız Güneş'iniz 29 derece Koç burcunda olabilir. Koç burcunun daha negatif özelliklerini (bencillik, patavatsızlık, acelecilik) yansıtırken bir sonraki burç olan Boğa'nın ise pozitif özelliklerini (güven veren, ağzının tadını bilen, üretken, sadık) göstermeye karakter olarak eğilimli olursunuz. Bu yüzden sınır zamanı bir doğum gününüz varsa, gerçek burcunuzun ne olduğunu sadece ve sadece doğum saatinizi biliyorsanız tespit edebilirsiniz.

Sevgiler…

Dinçer GÜNER

 

"KAYNAK : SÖCZÜ"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.