Sınavla öğrenci alacak liseler açıklandı

Sınavla öğrenci alacak liseler açıklandı

** Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru...

** Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’ ile birlikte sınavla öğrenci alan liseler belli oldu.

TEOG yerine yeni gelen sisteme göre sınavla öğrenci alan liselerin listesi Nisan ayının sonuna doğru açıklanacaktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere göre sınavla öğrenci alan liselerin isimleri, okul türleri önceki gün itibari ile kamuoyu ile paylaşıldı. Bakanlık ‘2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’ kapsamında 81 ilde nitelikli liseler de açıklandı. Bakanlık yaptığı açıklamada Merkezî Sınavın isteğe bağlı olduğunu vurgularken merkezi sınava katılmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihini 11-18 Nisan 2018 olarak açıkladı.

3 İMAM HATİP LİSESİ

Sınava girerek nitelikli liselere yerleşmek isteyen adayların sınav başvuruları elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullarda yapılacak. Sınavla öğrenci alacak liseler arasında Fen Liseleri, İmam Hatip Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri de yer alıyor. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda sınavla öğrenci alacak okullar listesinde; 3 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 7 Meslek Lisesi, 3 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi bulunuyor.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OLAN LİSELER

Sınavla öğrenci alacak liseler şöyle;  Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi,  Darıca Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Darıca Fen Lisesi, Dilovası Yılport Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Gebze  Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze        Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze    PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze     Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi       OGM     Sosyal Bilimler Lisesi, Gebze Yücel Boru Fen Lisesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.