“Silahlı saldırgan serbest bırakılıyor”

“Silahlı saldırgan serbest bırakılıyor”

BİRLEŞİK METAL-İŞ ŞUBE BAŞKANI NECMETTİN AYDIN:** DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne silahlı saldırıda bulunup sendika çalışanı...

BİRLEŞİK METAL-İŞ ŞUBE BAŞKANI NECMETTİN AYDIN:

** DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne silahlı saldırıda bulunup sendika çalışanı ve sendika yöneticilerini silahla tehdit eden şahsın polis tarafından gözaltına alıp serbest bırakıldığı öğrenildi. 

 

 

DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin Osman Yılmaz Mahallesi Atatürk Caddesi Kirmane Apartman No: 48 kat 4 adresinde bulunan yeri Temel Özcan isimli şahıs tarafından geçtiğimiz Cuma günü kurşunlanmıştı. Aynı şahıs sendika binasını kurşunladıktan sonra sendika binasına gelerek sendika çalışanı ve sendika yöneticisine silahlı tehdit etmişti. Yaşanan olayların ardından Temel Özcan isimli şahsın polis tarafından her defasında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Temel Özcan isimli şahsın dün de yine sendika binasına giderek sendika yöneticilerini tehdit ettiği öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDIĞI GÜN SALDIRDI

Yaşanan olayla ilgili olarak DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Bu şahıs geçtiğimiz Perşembe günü fabrika önünde yapmış olduğu tehditlerden dolayı Darıca polisi tarafından gözaltına alındı. Daha sonra gece saatlerinde serbest bırakıldı. Cuma günü ise sendikamıza silahlı saldırıda bulunup ardından sendika binasına girerek çalışanımıza ve yönetici arkadaşımıza silahla tehdit etti.  Yaşanan olayın ardından Gebze emniyeti tarafından gözaltına alındı. Ancak gene serbest bırakıldı. Cumartesi günü tedbir alınılmasına yönelik olarak yaptığımız müracaat sonrasında gözaltına alınıp yine serbest bırakıldı.

POLİSTEN GÜVENLİK ÖNLEMİ İSTEDİK

Bu şahıs bugün de sendikaya gelerek bizleri ve ailelerimizi ölümle tehdit etti. Sendikamıza silahlı saldırından sonra güvenlik tedbiri için polis istenildi. Ancak polis yok. Bu sabahki olaydan sonra polis olay yerine gelerek şahsın burada olmadığı için yapılacak bir şey olmadığını söyleyerek ayrıldı. Bu şahsın telefonlarında sosyal medyasında tehditlerine devam ediyor.  Silahlı saldırından sonra birçok kurum sendikamızı ziyaret ederek geçmiş olsun dilediler. Genel başkanımız ve şube başkanlarımız da gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

BİRİLERİNİN CANINI YANMASINI İSTEMEYİZ

Emniyetin normal şartlarda kasten öldürmeye teşebbüsten bu şahsı gözaltına alıp adliyeye çıkarıp tutuklanması lazım. Bizler bir basın açıklaması yaptığımı zaman günlerce gözaltı yapılıyor. Mahkemelerde sürünüyoruz. Ama böyle alenen bir takım tehditlerde bulunan bir şahsın böyle serbest dolaşmasını anlayamadık. Kendi tedbirimizi alırız. Ama birinin canının yanmasını istemeyiz. Sonuç olarak bu işi emniyet yapması gerekiyorsa yapması lazım. Çalışanlarımızın yöneticilerimizin başına bir iş geldiği zaman, onların çocuklarının başına bir iş geldiği zaman zannedersem kimse mutlu olmaz.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.