Sıkı’yönetim’e HAYIR !

Sıkı’yönetim’e HAYIR !

 

 

Meclis’te, AKP’nin dayattığı İÇ GÜVENLİK YASA TASARISI, kavga gürültü arasında madde madde yasalaşıyor. Ülkeyi faşizme götüren siyasal dayatmanın altyapısı oluşturulmak için gereken düzenlemelerde son aşamaya gelindi.

İşte, sokaklar da bu yüzden hareketlendi.

Çeşitli siyasi partiler, sendikalar, emek ve meslek örgütleri ile HAZİRAN’ın üyeleri sokaklarda ‘’SIKI’YÖNETİM’E HAYIR’’ sloganlarıyla eylem yapıyor. Bugün de, o eylemlerden birisi İzmit’te yapılacak. Eylemin özü, yürüyüş ve basın açıklaması. Çağırıcıları Emeğin Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Halkevleri, Dersimliler Derneği ve Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olan eylemliliğe DİSK, KESK, TMMOB ve Kocaeli Tabip Odası üyeleri de destek verecek.

Son dönemlerin en geniş katılımlı eylemi haline dönüşmesi beklenen bu eylem için, Merkez Bankası kavşağında toplanılıp Cumhuriyet Parkı’na kadar üzerinde ‘’SIKI’YÖNETİM’E HAYIR’’ yazan pankartın arkasında, yasa karşıtı talepleri dile getiren tek tip dövizler taşınarak yürünecek.

Neden buna ihtiyaç duyuldu dersiniz ?

TBMM’de milletvekillerine ölesiye darbeler indirecek biçimde saldırma cüretini gösteren AKP zihniyeti, 12 yıllık iktidar döneminde yapılanların hesabını vermekten kaçmak için gereken yasal düzenlemeleri, bedeli ne olursa olsun gerçekleştirmek istiyor. İşte, bu yasa da, 7 Haziran seçimlerinden önce çıkarılmalı ki, toplum daha fazla baskı altına alınabilsin, her türlü seçim hilesine karşı ses çıkaramasın ve muhalefet edemesin isteniyor.

Sonrası malum, piyasacılıkta sınır tanımayan siyasal anlayışın yeni anayasa yapacak 400 milletvekilini ‘’sandıktan çıkardık’’ demesine tanık olunacak. Böylece, diktatörlük sürecinin son halkasına gelinip, toplum bütünüyle esir alınacak.

İşte, yaşanacak bu manzaranın korkutucu boyutlarına dikkat çekip daha fazla duyarlılık gösterilmesini sağlamak için bu eylemlilik.

2015 Türkiyesi’nde ortaçağ karanlığının dayatılmasına karşı durmak için bu eylemlilik.

Aydınlanma, çağdaşlaşma ve demokratikleşme adına kazanılmış olan hakların elimizden alınmasına karşı duvar örmek için bu eylemlilik.

Kısacası, çocuklarımıza nefes alabilecekleri, umutla yaşayabilecekleri bir ülke bırakabilmek için bu eylemlilik.

‘’Haydi canım, bunları da nereden çıkartıyorsunuz. Ülkede demokrasi var, bakın isteyen istediğini yapıyor, ülkemiz çağ atlıyor işte’’ diyenlerin olduğunu da biliyorum. Ama, bunu söyleyenlerin, neler yitirdiklerine bakmaksızın güce boyun eğip günü kurtarmaktan görece mutluluk yaşadığını da görüyorum.

Gerçek özgürlüğün ve mutluluğun ne olduğunu hiç görmemiş bir toplumun bireyleri olarak, ‘’veremin gösterilip sıtmaya razı edilmenin’’ maliyetini kestiremeyince, ileride çok geç kalınacağını söylemek ve bilmek gerek.

Bu yüzden ‘’SIKI’YÖNETİM’E HAYIR’’…

Diktatöre boyun eğmemek için ‘’SIKI’YÖNETİM’E HAYIR’’…

Özgür bir Türkiye ve dünya için ‘’SIKI’YÖNETİM’E HAYIR’’..

Elele, kolkola, omuz omuza ‘’SIKI’YÖNETİM’E HAYIR’’…

 

‘’28 Şubat mağdurlarıyız’’ diyerek halkın duygularını sömürerek iktidara gelen, ‘’darbe mağduruyuz’’ diyerek politika üreten ama kendi sıkıyönetim modellerini dayatanlara HAYIR demek için alanlardayız. Katılın, güç verin

Bu yazı toplam 90 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi