SİGORTACILARDAN ORTAK GÖRÜŞ:    “Acentelerimize sahip çıkalım”

SİGORTACILARDAN ORTAK GÖRÜŞ:  “Acentelerimize sahip çıkalım”

‘Sigortacılık Sektörü Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda sigortacılar tek görüşte birleşti: Poliçe acenteden alınır. Acentelerimize sahip çıkalım.

KOTO tarafından, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Hazine Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in katılımlarıyla düzenlenen ‘Sigortacılık Sektörü Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda sigortacılar tek görüşte birleşti: Poliçe acenteden alınır. Acentelerimize sahip çıkalım.
Başta Kocaeli olmak üzere, bölge ve ülke ekonomisine can veren iş kollarının ortak sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesi, geleceklerinin planlanması amacıyla istişare toplantıları düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, sigorta sektörünün tüm dinamiklerini ‘Sigortacılık Sektörü Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda bir araya getirdi. Sigortacılık sektörüne dair, tabandan- tavana tüm tarafların hazır bulunduğu genişletilmiş istişare toplantısında, geleceğe dair önemli adımlar atıldı.
GEBZE TO, KOSAD İŞBİRLİĞİNDE 
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Sigorta Acenteleri Grubu’nun yer aldığı KOTO 22. Meslek Komitesi Başkanı Olcay İlter, Meclis Üyeleri; Nazan Topdemir Bülbül, Medet Aydın, Komite Başkan Yardımcısı Nurgül Moldur, Komite Üyeleri; Cem Serhat Dayanç ve Önder Dükmen ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa; Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Hazine Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, MAHER Holding Genel Müdürü Ahmet Yaşar, MAHER Holding CEO’su Levent Uluçeçen, TOBB Sigorta Acenteleri İcra komitesi Üyeleri; Osman İnandıoğlu, Mehmet Özgür Yılmaz, Yener Koçer, Ayhan Gençal, Süleyman Özer, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Yavuz Özçağın, Gebze Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sedat Mican, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gülcan, Yalova İl Delegesi Seyfullah Doğru, Sakarya İl Delegeleri; Özgür Kaya, Alaattin Paşakaba, Bolu İl Delegeleri; Vedat Aykanat, Mehmet Hıracoğlu, Kocaeli İl Delegeleri; Neriman Irmak, Esma Bektaş, Yakup Çavuşoğlu, Adnan Bilen, Mehmet Özgür Er, Cemal Türengül, Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Bülent Yılmaz ve çok sayıda acente yetkilisi katıldı.Sigortacılık Sektörü Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda Gebze Ticaret Odası ile Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği işbirlikçi olarak yer aldı.
Toplantı, KOTO Başkanı Bulut’un, sigortacı konuklarına hitaben yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Sigortacılık sektörünün, ülke ekonomileri üzerindeki etkisine ve önemine vurgu yaptı.
SİGORTACILIK DÜZENLEME VE
DENETLEME KURULU (SDDK) KURULUYOR
TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in moderatörlüğünü yaptığı programda, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Hazine Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı ve TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Söylemez ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Hazine Müsteşar Yardımcısı Genç, kurulması planlanan Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun kapsamı ve faydaları üzerine açıklama yaparak, “Bu sigortacılık sektörü adına çok önemli bir adım. Dünyada finans sektörüyle ilgili düzenleyici ve denetleyici kurumlar; sermaye, bankacılık ve sigortacılık olmak üzere 3 başlık altında ayrılmış bulunuyor. Bizde bankacılık ve sermaye var ama sigortacılık Hazine’nin içinde iki ayrı birim olarak yürütülüyor. Bu ayrılma, gecikmiş bir iş. Kurulum çalışmaları devam ediyor. Umarız en kısa sürede icraya gider.” dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.