Sigarayı bırakan herkes kilo almaz

Sigarayı bırakan herkes kilo almaz

 Sigara vücuttaki her organa zarar vermektedir ve birçok hastalık ile ilişkisi bilinmektedir. Oluşan farkındalık sonrasında sigarayı bırakma düşüncesi...

 

Sigara vücuttaki her organa zarar vermektedir ve birçok hastalık ile ilişkisi bilinmektedir. Oluşan farkındalık sonrasında sigarayı bırakma düşüncesi olan kişilerin, sigarayı bıraktıktan sonra aldıkları kilolar ve aşırı yağlanmaya bağlı sağlık problemleri bu dönemde ortaya çıkan sorunlar arasındadır. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Diyetisyen Öznur Bircan Oktay düşünülenin aksine sigara bırakırken kilo almamanın mümkün olduğunu, beslenmede ufak değişimler ile bu sürecin kolaylıkla yönetilebileceğine değiniyor.

 

Sigarayı bıraktıktan sonra neden kilo alınır?

Sigarayı bırakan herkes kilo alacak diye bir kesinlik yok; fakat nikotinin vücuttan uzaklaşması sebebiyle metabolizma hızında biraz azalma olması, sigarayı bıraktıktan sonra damak tadının eski haline gelmesi ve sigaranın el alışkanlığı yerine yüksek kalorili besin koyulması dolaylı olarak kiloda artışa neden olabilir.

 

Krizi fırsata çevirin, ideal kilonuza kavuşun!

Sigarayı bıraktıktan sonra düzenli egzersiz ve günlük yaşantınıza 3 litre su ekleyerek bedeninizi sağlıklı olmaya bir adım daha yaklaştırabilir ve yavaşlayan metabolizmanızı eskisinden çok daha fazla hızlandırabilirsiniz. Sağlıklı yaşam motivasyonu ve sağlıklı beslenme ile kilo almak yerine ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.