SIFIRDAN ZİRVEYE UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ MARUF IŞIKDAĞ

SIFIRDAN ZİRVEYE UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ MARUF IŞIKDAĞ

Azimle, sabırla ve inançla çok büyük hatta imkansız denilebilecek başarılar kazanılmıştır.Başarı hikayeleri, pek çok açıdan motivasyon kaynağı...

Azimle, sabırla ve inançla çok büyük hatta imkansız denilebilecek başarılar kazanılmıştır.

Başarı hikayeleri, pek çok açıdan motivasyon kaynağı olabiliyor. Yokluğun içinde dahi kaynaklar olabileceği inancını aşılıyorlar. Hele ki sıfırdan başlamış kişiler bu anlamda en güçlü ilhamlara dönüşüyor. İşte onlardan biri Hidropaks Yönetim Kurulu Başkanı ve Tayfunspor yöneticisi Maruf Işıkdağ. 

 

İstanbul’un Kartal ilçesinde sıfırdan başlayan hayat hikayesi bugün Tuzla Orhanlı’da Hidropaks A.Ş  ile 2500 m²'lik alanda Türk sanayisine ve ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Hayatının büyük bölümünü çalışarak geçiren Maruf Işıkdağ yakın dostu Serdar Bulun’un davetiyle Gebze Master Futbol takımıyla tanışıyor. Oradaki arkadaşlık, samimiyet ve futbolun tatlı heyecanı Işıkdağ’da derin bir iz bırakıyor. Dönüş yolunda Tayfunspor projesi masaya yatırılıyor. Maruf Işıkdağ işin detaylarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra Tayfunspor’un ana sponsoru olarak spora hizmet etmek istiyor. Hidropaks ve Tayfunspor birleşmesi ortaya profesyonelce yönetilen, kurumsallığıyla bölge futbolunda ezberleri bozan bir takım çıkarıyor. Karakterin öncelik olduğu transfer sürecinde işi ehline teslim eden Hidropaks Tayfunspor yönetimi doğru tercihlerinin karşılığını kusursuz bir şampiyonlukla aldı. Yenilgisiz ve efendi çizgisini bozmadan.

MARUF IŞIKDAĞ’I YAKINDAN

 TANIYABİLİR MİYİZ?

1976 Kartal doğumluyum. Aslen Siirtliyim. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.  Bütün hayatımı İstanbul’da geçirdim. 1993 yılında evlendim ve 1994 yılında kendi işimi kurdum. Hayatımız ticaret yapmakla ve çalışmakla geçtiği için okul hayatım fazla olmadı. Okul çıkışlarında su ve limonata satarak harçlığımı çıkarırdım. Orada hayatın, ticaretin ne demek olduğunu gördüm. 

BİZE BİRAZ HİDROPAKS A.Ş’DEN 

BAHSEDERMİSİNİZ?

Hidropaks A.Ş. imalatı gerçekleştirilecek her türlü endüstriyel ve mobil uygulamalarda kullanılacak hidrolik ve pnömatik ürünleri mümkün olabilen en kısa sürede müşteriye teslimini sağlayabilecek güçlü bir stoğa sahiptir. Büyüme sürecini planlı ve istikrarlı bir şekilde gerçekleştirerek, müşterilerine karşı hissettiği sorumluluk duygusu ve çağın gerekliliği sonucu toplamda 2500 m²'lik bölümde hizmet vermektedir.

HİDROPAKS PROJESİNİ NASIL HAYATA GEÇİRDİNİZ?

1989 yılında Kartal da otomotiv makine parçaları üzerine satış ve imalat yapan bir firmada çalışmaya başladım.

4 yıl bu firmada çalıştıktan sonra kendi işimi kurmaya karar verdim. Bir arkadaşımla birlikte 1994 te kurduk. 2 yıl askerlik nedeniyle ara verdik. 2000 yılında ortakla ayrılıp yoluma kendim devam etmeye başladım.  Küçük kardeşimle de birlikte hareket edip 2003 yılında Orhanlı da imalat ve depolama alanı satın aldık. 2009 senesinde Orhanlı’ya taşınıp merkez binası yaptık. İzmir’de ve İçmelerde şubemiz var. Piyasa şartları, ekonomik şartlar olsun bir hayli tecrübe edindik. 4 erkek kardeşimin hepsi yanımda.

 

SANAYİCİ OLMAK NASIL BİR

DUYGU, ZORLUKLARI NELER?

Sanayici olmak için yenilik şarttır. Sanayicinin parası olmaz. Sürekli makinaya, işine, imalatına para yatırır.  Ancak bir yatırım yapmak isterse de o yatırımı yapar. Sanayicinin cirosunun 3 katı parası olmaz. Sürekli büyüme evresinde olduğu için yeni fabrikalar olduğu için böyle devam eder. 2012 yılında şuan bulunduğumuz binanın arazisini satın aldık.  14 bin m2 ‘lik bir tesis, 5 bin m2 sini biz kullanıyoruz.  Piyasalarda oluşabilecek mali krize karşı kira gelirimiz var. Bunlar  1994’ten bugüne kadar yaptığımız dürüst ticaretin karşılığı. Bu seviyeye gelmemin nedenlerinden biri de kardeşlerimin yanımda olması.

İTİBAR MI? PARA MI?

24 senelik ticaret geçmişimizde bize şu firma yanlış yapmıştır diyemez.  Hayatımız boyunca dürüst olduk. İş hayatında mutlaka hatalar oluyor. Ancak mutlaka pişmenin tecrübenin yolu hata yapmaktan geçiyor. Paramı kaybetmeyi tercih ederim ama asla itibarımı kaybetmeyi tercih etmem. Ticarette en önemli nokta güvenilir olmaktır. 

TAYFUNSPOR’LA YOLLARINIZ 

NASIL KESİŞTİ?

Ticarette belli bir noktaya geldikten sonra deşarj olacak, sosyal bir aktivite lazımdı. Serdar Bulun kardeşim sayesinde Gebze Masterlerla birlikte maçlara, kamplara gidip geldim. Orada ortamı son derece beğendim. Bosna’da turnuva dönüşünde Serdal Bulun kardeşime bu işlerin sermayesi nedir diye sordum fikir alışverişi yaptık. Amatör futbolun içinde olmanın avantajları, dezavantajları noktasında değerlendirme de bulunduktan sonra, gençlere hizmet etme noktasında bu yola girip Hidropaks olarak Tayfunspor’a sponsor olduk.

TAKIMLA İLK KONUŞMANIZ NASIL OLDU NELER KONUŞTUNUZ?

 Oyuncuların transfer sürecinde şu detayın altınız çizdik. Her ne olursa olsun, kaybedebiliriz, canla başla çalışacağız. Bize size emek veren insanların hakkını yere düşürmeyeceğiz. Efendiliğimizden ödün vermeyeceğiz. Hiçbir küfür olayına, kavga olayına, tartışmaya giremeyeceğiz, rakip takım, taraftarlar ne yaparsa yapsınlar. Bu çizgimizi asla aşmayacağız. Bununla ilgili söz veriyorsanız, beraber yolumuza devam edebiliriz. Bununla ilgili söz vermiyorsanız, ben bu oluşumun içinde olmam. İkincisi burada size emek veren yöneticileriniz, hocalarınız, yıllardır kulübü ayakta tutma mücadelesi veren insanlara saygıda kusur etmeyeceksiniz. Futbolcu olduk, şampiyon olduk diye de hiçbir zaman havalara girmeyeceksiniz’ dedim.

BEKLEDİĞİNİZ ORTAMI BULDUNUZ MU?

Tayfunspor tarihine baktığımız zaman gayet düzgün, seviyeli bir kulüp olarak kalmış ve devam etmiş. En büyük şansızlığı yeteri kadar destek göremeyişi. Yeterli desteği görseydi Tayfunspor daha iyi yerlerde olabilirdi.  Bu çizgiden ödün vermeyen, rakiplerine ve hakemlere saygısızlık yapmayan bu camianın içinde olmak beni son derece mutlu etti. Buna vesile olan Serdar Bulun kardeşime çok teşekkür ediyorum.

TAYFUNSPOR’LA UZUN VADELİ  

HEDEFLERİNİZ VARMI? 

Bizim amacımız burada para kazanmak değil, reklam peşinde de değiliz. İlk amacımız gençlerimizin önünü açmak beraber başarı mutluluğunu yaşamak. Tayfunspor’u hak ettiği yerlere getirebilmek. Zaten bunu yaparken de arkasında diğerleri otomatikman geliyor. Bununla ilgili kulübe üyelerden, sponsorlardan gelen paralar son kuruşuna kadar, kulüp için harcanacak, harcanıyor da. Tayfunspor’un kendi antrenmanlarını çok rahat yapabileceği bir sahası olması lazım. Bir sosyal tesis olması gerek.  Dış transferlerin kalabileceği bir misafirhane olmalı. Bu kulübü kendi başına ayakta tutması için bir gelir elde etmesi gerekiyor. Tesis demek düzen, başarı, itibar demek bu konuda geniş bir değerlendirme yapmak istiyoruz. 1 tane belki 2 tane halı sahası olması gerekir. Konumuna göre kiraya verebileceği işyerleri olması gerekir.  Bunlar kulübü ayakta tutabilir. Süper amatör ligde de hedefimiz başarılı olmak. 

ALTYAPIDA BİR YAPILANMA OLACAK MI?

 Bu sezon Fatih Yıldız hocamızın azmiyle Altyapı kuruldu. İşin güzel tarafı şu, biz kulüp olarak yetiştirmek için futbolcu adayı aramadık. Aileler getirdiler.

 Hidropaks Tayfunspor geçmişi düzgün. Şuan ki seviyesine baktığımız zaman saygılı, efendi, dürüst bir kulüp olduğu için insanlar tercih ediyorlar. Benim de bir çocuğum olsa bende böyle bir kulübü tercih ederim. Altyapıyı  kurduk ilerde basketbol şubesi açmayı düşünüyoruz. Bizim amacımız bir nebzede olsa elimizde geldiği kadar gençlerimizin bir meslek sahibi olması, boş kalan vakitlerini faydalı işlere harcaması. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Haziran da Genel kurul olacak,  kulübe fayda sağlayabilecek kim olursa parası pulu önemli değil, maneviyatıyla koşturmasıyla emeğiyle kim faydalı olabilecekse yönetime onları katmayı düşünüyoruz. 

İLK YILINIZDA ŞAMPİYONLUK DUYGUSU YAŞADINIZ NELER HİSSETTİNİZ?

Futbolu seviyorum. Çalışma hayatımdan dolayı içine fazla giremedim. İlk serüvenimizde namağlup şampiyon olmak ve emeklerinizin karşılığını almak güzeldi. Gurur duydum. Serdar Bulun benim yol arkadaşım bu camianın içinde olmamda etkili oldu. Yola çıkarken yol arkadaşına bakacaksın. Yol arkadaşın nasılsa seni de öyle bir yola sokar. Benim yol arkadaşım çok iyiydi. Çok dürüst, çok güvenilir, beni bugüne kadar hiç yanlış yönlendirmedi. Güvendiğim ve sevdiğim içinde bu işlere girerken hiç tereddüt etmedim.  Bu işe gözü kapalı girmemin tek sebebi Serdal kardeşimdir. 

SANAYİCİLERE MESAJINIZ VARMI?

Hidropaks olarak Amatör ligde isim sponsoru olan tek firma olma özelliğine sahibiz. Bugüne kadar bunu yapan biri olmamış, bunu ilk olarak yapmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Sanayicilerimize inşallah bir yol açmış oluruz. Kesinlikle bu işe para gözüyle bakmasınlar. Çok büyük paralar harcanmıyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, onları bir hedef için mücadele ettiğini görmek güzel şeyler. Sporun içinde daha fazla sanayici olmalı.

BU SÜREÇTE SİZİ EN ÇOK MUTLU EDEN OLAYLAR NELER? 

Amatör futbol para karşılığı yapılan bir şey değil. Bu iş tamamen gönül birliğiyle yapılıyor. Yıllarca profesyonel oynamış zirveyi görmüş Atilla Koca, Ali Dülker gibi değerli isimlerin varlığını yanımızda hep hissettik. Sporun birleştirici ruhu bu yüzden çok değerli. Beni en çok mutlu eden tarafları; karşılık beklemeden yüreğini ortaya koyanları görmekti.

GEBZE BÖLGESİNDE SPORTİF 

TESİSLEŞME YETERLİ Mİ?

Gebze büyük bir sanayi bölgesi binlerce sanayici var. Tek bir hareketle en lüksünden 3 tane daha futbol tesisleri yapılabilir. Bir sahada aynı anda 3-4 takım idman yapıyor. Spora ve tesisleşmeye dev yatırımların yapıldığı ülkemizde Gebze bölgesinde tesisleşme oldukça yetersiz.  Bu bölgeden profesyonel seviyede bir çok sporcu çıkabilir. O potansiyel fazlasıyla var. 

SANAYİCİLERİN SPORA BAKIŞ AÇISI NASIL?

Geçmişte bazı iyi niyetli olmayan yöneticilerin topladığı paralar istenilen noktaya aktarılmadığı için sanayiciler sportif işlere soğuk bakıyor. Bu paralar nereye gidiyor dediler, oraya güvenilir insanlar giderse yardım etmeyecek kimse yoktur. Bin tane sanayicimiz var bin TL verse 1 milyon TL yapıyor. Bu en küçük noktası. 1 milyon TL ye 7-8 tane amatör kulübü besleyebilir. 

KENT BÜYÜKLERİMİZ SİZCE DOĞRU 

YÖNLENDİRİLİYOR MU?

Sayın büyüklerimizi doğru yönlendirmeliyiz. Büyüklere proje gidiyor onay alınıyor, yukardan aşağı gelene kadar o bütçe kuşa dönüyor. Maddi menfaatten bir an önce kurtulmamız gerekiyor.  Para kazanırsın, kaybedersiniz itibar çok önemli yaptığınız hizmet çok önemli insanlar yaptıklarıyla anılır. Sizi halkın vatandaşın güzel hizmet sunulduğunda anılması çok önemli. 

HİDROPAKS TAYFUNSPOR ALTINDA 

BAŞKA BİR SPOR DALI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

Biz Hidrıopaks Tayfunspor olarak sistemi oturttuktan sonra engellilere yönelik çalışmalarda yapmayı düşünüyoruz.  Yönetimsel anlamda biraz değişiklik olur. Özverili olacak, bizim gibi düşünen samimi arkadaşlarla yola devam etmeyi düşünüyoruz. Boş hayaller kurmadan altını dolduracağımız işlere imza atmak isteriz. 

UZUN VADELİ HEDEFİNİZ DE BAL LİGİ VARMI?

Bir heves değil bizimkisi. Kapımız herkese açık. Kimse davet beklemesin. Bizim yanımızda dik dursunlar yeter. Önümüzdeki sezon önceliğimiz ligde kalmak. Ancak şampiyonluk gelirse hayır demeyiz. Hedeflere yürürken ayaklarımız yere sağlam basmalı. Kalıcı gelirler mutlaka olmalı. Kurumsallaşma noktasında adımlar attığımızda üst ligler neden olmasın. Bir anlamda Türk futboluna hizmet ediyoruz. En alt birimlerinden biriyiz. Bu konuda yetenekli bir çocuğumuz varsa ona imkan sağlayalım, basamak olalım.  Biz yöneticiler olarak bunun için varız. 

 

              MARUF  IŞIKDAĞ  SORU - CEVAP             

En çok Beğendiğiniz takım: Beşiktaş

En çok beğendiğiniz kulüp Başkanı: Fikret Orman     

En çok beğendiğiniz yerli futbolcu: Cengiz Ünder

Hobileriniz:  Plansız gezmeyi severim. En çok doğayı severim. Bilardo, masa tenisi oynamayı severim. 

En çok öğrenmek isteğiniz şeylerden biri:  Saz çalmak. 

Fobiler: Dedikodu ve fitne 

Başarı için neler gerekli: İnanmak ve Cesaretli olmak

Türk futbolunda yabancı sayısını nasıl buluyorsunuz: Sayı çok fazla. En fazla 5 yabancı olmalı. Onlarda Türk gençlerine değer katacak üst düzey kalitede olmalı. 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.