Sıfır atık projesi konuşuldu

Sıfır atık projesi konuşuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Çevre Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi için gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında TEMA Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Nermin Tol ve İl Çevre

SDKM’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında okullarda ve sitelerde bulunan atık geri dönüşüm kutuları hakkında bilgi verildi. Atıkların kaynağında toplanmasının öneminin vurgulandığı toplantıda ayrıca sıfır atık projesiyle atıkların en aza indirilmesi konusunda bilgi verildi.

 “Sıfır Atık” projesi bilgilendirme toplantısında konuşan TEMA Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı ve Başkan Danışmanı Nermin Tol; “En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için atık konusunun çözülmesi gerekiyor. Bunu çözmenin yolu da israfı önlemekten geçiyor. Bu da daha az atık üretmek, doğal kaynakları verimli kullanmak anlamına geliyor. Atıkları geri kazanarak ekonomiye katkı sağlamak, atık miktarını azaltmak ve atıkları kaynağında ayrıştırmak gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıkları kaynağında ayrıştırma konusunda birçok çalışmaya imza attı. Bu çalışmalarla birçok belediyeye örnek oldu. Sıfır Atık Projesi ile atık miktarının en aza indirilmesi hedefleniyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.