Şiddet terörü son bulsun!

Şiddet terörü son bulsun!

 Çayırova’da faaliyet gösteren Güzel Tepe Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekiminin Muştalı ile darp edilmesi nedeniyle Kocaeli Aile Hekimleri...

 

Çayırova’da faaliyet gösteren Güzel Tepe Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekiminin Muştalı ile darp edilmesi nedeniyle Kocaeli Aile Hekimleri Derneği, Kocaeli Tabip Odası Başkanı, Türk Sağlık Sen Kocaeli, Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Birlik Dayanışma Sendikası ile birlikte açıklama yaparak saldırıların son bulmasını istediler.

 Çayırova’da yapılan basın açıklamasında ilk konuşan   Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Atmaca, İkici Konuşmacı Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Aynur Karadenizli, Üçüncü konuşmacı Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği “KASED” Başkan Yardımcısı Hacer Gündüz, Dördüncü konuşmacı olarak Birlik Dayanışma Sendikası temsilcisi Dr. Sibel Gören konuştu. Basın açıklamasına Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşları ve bölgede yaşayan halk şiddetle ilgili yapılan basın açıklamasına yoğun bir şekilde katılarak destek verdi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Aile Hekiminin Muşta ile darp edilmesi ile ilgile yaptığı konuşmada ise; “Vatandaşımıza doğumundan ölümüne kadar sağlık hizmeti vererek, şifa dağıtan sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün yoktur. Her gün ülkemizin bir köşesinden sağlık çalışanlarının görevleri başında darp edildiği haberlerini alıyoruz. Televizyonlardan, gazetelerden hastanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görevli sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz.  Sağlık Çalışanlarına karşı yapılan şiddetin önüne geçilerek yok edilmesi için gayret edilmesi gerekirken, şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Personel eksikliği nedeniyle, yoğun iş yükü altında fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının özverili hizmetlerine karşı maruz kaldıkları tavır ve tutumlar, Şiddeti uygulayan meczupların yaptıklarının yanlarına kar kalması, şiddet ve hakaretin bir tedavi olma, sağlıktan öncelikli hizmet almak için vatandaşın baş vurduğu normal bir davranışmış gibi algılandığı bir dönemi yaşamaktayız.” Dedi.  Çeker ayrıca, “Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bir an önce sağlıktaki şiddetin son bulması için gerekli caydırıcı yasal düzenlemeleri çalışma hayatına geçirin. Vatandaşımızda Hastanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan kendisine şifa sunan sağlık çalışanlarına sahip çıkın diyoruz. Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için adım atmalıdır.  Bir an önce Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir işyerinde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.