Şiddet butonu patladı

Şiddet butonu patladı

 İzmit Kadın platformu İzmit Dayanışma Forumu Kadın Atölyesi adına Meliha Kaplan kadına yönelik şiddet olaylarında ilimizde artması üzerine bir...

 

İzmit Kadın platformu İzmit Dayanışma Forumu Kadın Atölyesi adına Meliha Kaplan kadına yönelik şiddet olaylarında ilimizde artması üzerine bir basın açıklamasında bulundu.

 

İzmit Kadın platformu İzmit Dayanışma Forumu Kadın Atölyesi adına Meliha Kaplan kadına yönelik şiddet olaylarına karşı basın açıklamasında bulundu. Eğitim Sen binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Kaplan özellikle Kocaeli’nde artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti. Kaplan “  Bu kent kadınlar için yaşanmaz bir kent haline geldi. Kentin neredeyse tüm ilçelerin de kadına yönelik şiddet, tecavüz, cinayet gibi birçok olay yaşanmaktadır. Biz kadınlar hergün yeni bir kadına yönelik şiddet haberi almak istemiyoruz. Gebze de birkaç ay önce koruması olduğu halde eski kocası tarafından öldürülen Mehtap Bülbül’ün katili hak ettiği cezayı almamışken, 4 gün önce Çayırova da bir kadın daha erkek arkadaşı tarafından öldürüldü.”dedi.

 

ŞİDDET BUTONU PATLADI

İzmit Kadın platformu adına basın açıklamasını okuyan  Kaplan “Hergün en az 5 kadın en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Kadın katillere hak ettikleri cezayı almıyor. Gültepe mahallesinde oturan Elveda Yılmaz birkaç gün önce kocası tarafından bıçakla öldürülmek istendi. Aile veSosyal Politikalar Bakanlığının şiddete uğrayan kadınlara ürettiği “Şiddet Butonu” gibi göstermelik çözümlerin hiçbir anlam ifade etmediğine bir kez daha şahit olduk. Kadın sığınma evleri yetersiz kalıyor. Elveda daha önce de 183 Alo şiddet hattını aradı ve beklediği psikolojik ve hukuki desteği, yardımı alamadı. Kadın düşmanları en ağır cezayı alana kadar iki elimiz kadın düşmanlarının yakalarında olacak. Hiçbir kadın yalnız değildir. Tüm kadın davalarının takipçisiyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.