Servisçilerden idam konvoyu

Servisçilerden idam konvoyu

Son zamanlarda artış gösteren çocuk istismarlarına karşı Gebze’de servisçiler idam istemiyle konvoy yaptı. Kocaeli P Plakalı Servisçiler Platformu’nun eyleminde Gebze Adliyesi önüne gelen konvoy Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Sıddık İlgar’dan talebin üst ma

Ülke genelinde son zamanlarda artış gösteren çocuk taciz, tecavüz ve cinayetlerinde etkenlerden biri olarak cezaların yetersizliğini gösteren Gebzeli servisçiler eylem yaptı. Şenol İkizek başkanlığındaki Kocaeli P Plakalı Servisçiler Platformu tarafından düzenlenen eylemde servisçiler Çayırova’nın Akse Mahallesi, Rahmi Dibek Caddesi üzerindeki boş arazide toplandı. Ardından konvoy Gebze’de Mutlukent Konutları civarından da dolaşarak Gebze Adliyesi önüne geldi.

DESTEK GÖRDÜLER

İstanbul plakalı servisçiler ile birlikte konvoyun geçiş güzergahında vatandaşlar da korna ve alkışları ile eylemi destekledi. Kitle Gebze Adliyesi önüne geldiğinde polis memurları ile aralarında küçük tartışmalar yaşandı. Platform Başkanı Şenol İkizek ve beraberindekiler Gebze Cumhuriyet Başsavcısı’nın Gebze Adliyesi binası önüne gelip kendilerine taleplerinin üst mercilere iletileceğine dair söz vermesini istedi. Bu esnada Gaziler Mahallesi’nden birkaç anne de çocukları ile birlikte Adliye binası önüne gelip talebi destekledi.

TALEBİ İLETECEK

Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Platform Başkanı Şenol İkizek ile beraberinde servisçilerin ve vatandaşların da yer aldığı dar bir heyeti makamında ağırladı. Taleplerinin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, oradan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’na iletileceğini kaydetti ancak Gebze Adliye binası önünde kitleye yönelik açıklamada bulunmasının doğru olmayacağını söyledi.

İKTİDAR PARTİSİNE DE GİDECEKLER

Servisçiler eylem nedeniyle araçlarının camlarına idam isteklerini vurgulayan yazılar yazarken bir aracın tavan kısmını da sembolik darağacı konuldu. Servisçiler Gebze Adliyesi önünde toplu fotoğraf çektirerek eylemi sonlandırırken gruptan bazıları Başsavcı’nın aşağıya gelmemesinden ötürü tepki gösterdi. Platform Başkanı Şenol İkizek  taleplerini iktidar partisi başta olmak üzere siyasi çevrelere de duyurma amacında olduklarını ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir kararları olmadığını dile getirdi. Başkan İkizek eyleme dairse şunları söyledi:

CEZALAR YETERSİZ

“Amacımız çocuklarımızın tacize ve tecavüze uğramaması, böyle bir duruma yeltenenler caydırıcı cezalar olmamasından dolayı, korkmadıklarından dolayı böyle bir şeye kalkışıyorlar.

Bu örneği her zaman veriyorum. Emniyet şeridini kullananlara yönelik para cezası arttığı için emniyet şeridini artık kimse kullanmıyor, yüzde 10’a kadar düştü.

Bugün çocuk istismarının cezası idam olsa yılda her 10 vaka, bire düşer. Bu bizim için çok önemli bir şey.

HEPİMİZİN ÇOCUĞU

Devlet büyüklerimizden bir şey istirham ediyoruz. İstismara uğrayan çocuk bir devlet büyüğü, bakan, milletvekili, bürokrat, savcı, hâkim çocuğu da olabilir. Çocuklarının acısını yaşarlarsa onlar da aynı şeyi, idamı isteyecekler. Bizler de bu çocuk tacizlerinin, tecavüzlerinin suçlularının idam edilmesini istiyoruz. Bu çocuklar hepimizin çocuğu.

RTÜK YASAKLAMALI

Televizyon programlarında yer alan ve izlenen şiddet, cinsel içerikli programlardan çocuklar olumsuz etkileniyor. RTÜK bu tarz içerikli programları yayından kaldırmalı. Bu tür programları izleyenler, bunlardan ilham alıyor. Televizyon ve gazete haberlerinde zanlıların cezalarının az olduğuna dair haberler de onlara teşvik gibi oluyor. Cezanın idam olması, çocuk istismarını bitirecektir diye düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.