Sertif Gökçe’den HSK’ya tepki

Sertif Gökçe’den HSK’ya tepki

Kocaeli Barosu Başkanı Av. Sertif Gökçe, önceki gün HSK tarafından yayınlanan Adli ve İdari Yargı 2018 Yılı Atama Kararnamesini eleştirdi. Gökçe, atamalarla birlikte dava sürelerinin daha da uzayacağının altını çizerek, “Ülkemizde bir adalet kurumu olan H

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından önceki gün yayımlanan son kararname ile ilimize 49 hakim ve savcının atandığı, kentten ise 61 hakim ve savcının farklı kentlere görevlendirildiği açıklandı. Bu sayı Türkiye genelinde ise 3 bin 220 hakim ve savcı olarak kayıtlara geçti. Kocaeli Barosu Başkanı Av. Sertif Gökçe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yaşanan süreci sert bir dille eleştirdi.

“DAVA SÜRELERİ ÇOK UZAYACAK”

Kocaeli Barosu Başkanı Av. Sertif Gökçe, HSK’nın yapmış olduğu atamalarla ülke ve kent genelinde birçok sıkıntının yaşanacağının altını çizdi.

Gökçe’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeler yer aldı;

“Dün yayınlanan yaz kararnamesi ile, adli yargıda üç binden fazla savcı ve yargıcın mahkemesi ve yeri değişti. Ülkedeki yargıç ve savcıların yaklaşık beşte birinin yerinin değiştirilmesi, devam eden davaların yani hak aramanın en azından altı ay daha uzaması demektir. Zaten makul sürede bitmeyen davalar, bu yer değiştirmeler yüzünden, yargıçların yeni yerlerine ulaşmaları, adaptasyon sorunu ve dosyalara hakim olma sürecinden dolayı daha da uzayacaktır.

SÜREKLİ YER DEĞİŞİMİ

Yüksek yargı harçları ve uzun süren davalar sebebiyle adalete ulaşmanın zaten çok zor olduğu ülkemizde, yargıçların sürekli yer değiştirmeleri de bu durumu olumsuz etkileyerek, adeta adil yargılama hakkını ortadan kaldırmaktadır. HSK'nın elindeki bu gücünü sık sık kullanması, sürekli hakim ve savcıların yerlerini değiştirmesi yargıç bağımsızlığını, teminatını ve güvencesini de zedelemektedir.

CEZAYA DÖNÜŞÜR

HSK bu yetkisini objektif kriterlere, liyakat, ehliyet, görev süresi, hakim ve savcıların mesleki ve ailevi istekleri doğrultusunda kullanmalıdır. Aksi taktirde; bu yer değiştirmeler birer cezaya dönüşür ki, burada da yine en çok adalet mekanizması ve yine vatandaş zarar görür. Adalete olan inancın ve güvenin çok düşük olduğu ülkemizde bir adalet kurumu olan HSK’nın daha ADALETLİ olması gerekir.”

 

Foto: sertif gökçe

**

Kocaeli’nin kayıp çocukları

 

2008- 2016 yılları arasıı TÜİK Adli İstatistiklere göre, 2008 yılında 4 bin 517, 2009 yılında 5 bin 81, 2010 yılında ise 8 bin 81, 2011 yılında 10 bin 67, 2012 yılında 12 bin 474, 2013 yılında 16 bin 218, 2014 yılında 18 bin 696, 2015 yılında 17 bin 706 ve 2016 yılında ise 11 bin 691 çocuk kayıp olarak bildirildi. Peki Kocaeli'de kaç çocuk kayboldu? Kaç yaşındalar? Ne zaman ve nerede kayboldular?

EMNİYETE HABER VERİN

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde sadece fotoğrafı olan kayıp çocuklar yer alıyor. Siz de kayıp çocuklar arasında tanıdığınızı düşündüğünüz birini görürseniz lütfen polisle irtibat kurun... İşte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre derlenen Kocaeli'nin kayıp çocukları... Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.