SERKAN YAĞCI MEKSİKA VE FRANSA’YI SALLADI

SERKAN YAĞCI MEKSİKA VE FRANSA’YI SALLADI

  Geçtiğimiz hafta Meksika'da yapılan uluslararası karate turnuvasına katılan milli sporcumuz Serkan Yağcı yine kendisine yakışanı yaparak şampiyon...

 

 

Geçtiğimiz hafta Meksika'da yapılan uluslararası karate turnuvasına katılan milli sporcumuz Serkan Yağcı yine kendisine yakışanı yaparak şampiyon olmayı başardı.  Akdeniz oyunlarından sonra uzun bir süre uluslararası müsabakaya katılmayan ve yeni sezon hazırlıklarını sürdüren şampiyon sporcumuz Meksika'da göstermiş olduğu üstün performansla formunun zirvesinde olduğunu ve önümüzdeki sezona hazır olduğunu gösterdi. Müsabakada İspanyol, Meksikalı ve Rus rakipleriyle karşılaşan YAĞCI, rakiplerine sahayı dar ederek, tecrübeli ve kendinden emin tavırlarıyla dikkat çekti.

Meksika'nın en meşhur tatil bölgelerinden biri olan ve bir çok turistin gözde mekanlarından olan Los Cabos şehrinde düzenlenen müsabakanın ardından plajda takım arkadaşlarıyla güzel vakit geçiren sporcumuz, maçın yorgunluğunu okyanusta yüzerek ve güneşlenerek attı.

Toplam 26 saat süren yolculuktan sonra ülkemize dönen Yağcı ayağının tozuyla ertesi gün Fransa'nın Marsilya kentine uçtu. Burada düzenlenen Arles Open karate turnuvasına katılan sporcumuz geçtiğimiz hafta sonu yine şampiyonluğu kimseye kaptırmadı ve altın madalyanın sahibi oldu. Sporcuların, antrenörlerin ve seyircilerin takdirini kazanan sporcumuz gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu dile getirerek önümüzdeki yıl hem Avrupa hemde dünya şampiyonasında altın madalya hedeflediğini söyledi.

 

ŞAMPİYONLARIN ANTRENMANI

 

Müsabakaya antrenör olarak gelen eski dünya ve Avrupa şampiyonu efsane isim Fransız Alex Biamonti, musabaka sonrası Serkan YAĞCI ve takım arkadaşlarını kulübünde antrenman yapmak üzere davet etti. Bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren YAĞCI, Biamonti (43 yaşında) benim karateye başladığım dönemlerde dövüşünü örnek aldığım ve kendisini seyretmekten keyif aldığım efsane bir sporcu. Yıllar geçtikten sonra onunla aynı ortamda yer almak ve özellikle benim dövüş tarzımı çok beğendiğini söylemesi beni gururlandırdı. Şimdi daha iyi anlıyorumki benden sonraki nesillerde beni örnek alacak ve umarım benden daha başarılı olacaklardır. Temennim gelecekte bayrağı teslim ettiğimiz sporcuların bizlerden daha yüksek yerlere gelmeleri ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleridir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.