“Sendikaların önündeki engel kalkmalı”

“Sendikaların önündeki engel kalkmalı”

    CHP Belediye başkan adayı Koç, dün de Birleşik metal iş sendikası Gebze Şube başkanlığını ziyaret etti. Koç’a İlçe Yönetim...

 

 

 

 

CHP Belediye başkan adayı Koç, dün de Birleşik metal iş sendikası Gebze Şube başkanlığını ziyaret etti. Koç’a İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Murat Baykara, Osman Türk, Kadir Honca, Hüseyin Tarakçı ve Nurettin Kandemir de eşlik etti.

 

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Şube başkanı Necmettin Aydın, şube Mali Sekreteri Ali Gündüz ve İşyeri temsilcisi Nedim Koloz ile görüşen Koç,   kendisinin de Birleşik metal ile geçmişte birleşen otomobil iş sendikasında temsilcilik yaptığını ifade etti.

 

TAŞERON SIKINTISI

 

 

Genel olarak sendikalar, özel olarak Birleşik metal iş sendikasının örgütlene çalışmaları hakkında bilgiler alan Timur Koç, diğer iş kollarında olduğu gibi metal iş kolunda da taşeronlaşmanın sendikal hareketi baltaladığını söyledi. Koç, kendi dönemleri ile kıyasladığında sendikaların önündeki yasal engellerin ve sendikalaşmanın engellenmesinin emekçilere büyük zararlar verdiğine dikkat çekerek, emekçilerin kendi örgütlerine sıkı sıkıya sarılması gerektiğini söyledi. Koç,  belediye başkanı olduğu dönemdeki sendikalarla ilişkilerinden örnekler vererek, göreve geldiklerinde işçi ve memur sendikaları ile uyum içinde, öncelikle emekçilerin haklarını gözeten bir yönetim modeli uygulayacaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.