SEN KİMSİN, İNÖNÜ KİM?

SEN KİMSİN, İNÖNÜ KİM?

 

  Cumhurbaşkanı adayı ilan edilen bir zat, yine İnönü’ye saldırdı. Cumhuriyet’in kurucularından; İnönü savaşları kahramanı, Lozan yapıcısı İsmet İnönü, “kem” bir ağızdan; haksız ve insafsız sözlere muhatap oldu. Yıllardır “hurafe ve safsata” eşliğinde siyaset alanında bulunan AKP’nin başı, demokratik rejimin kurucusu İnönü’yü her zamanki yersiz ve dayanaksız ithamlarla güya sarsmak istedi. Sen kimsin, İnönü kimdir?

    Sen, saf ve temiz bir halkı asılsız boş sözlerle oyalayansın. İsmet İnönü ise Atatürk’ün deyişiyle: “Ulusun ters dönmüş alınyazısını yenen” bir kişiliktir. Sen, miting meydanlarından geldin. İsmet İnönü cepheden Lozan’a gitti. Anılarında: “Çizmeyi ilk kez çıkararak, ayakkabı giydim. Halbuki çizme bana terlik gibi gelirdir” diyen bir kurtuluş değeridir.

    Sen Cumhuriyet ve devrim ilklerine saygısız, ulusallığa düşman, halkçı-devletçi ekonomiye musallat tipsin. İnönü, Kamu İktisadi Teşekküllerini Atatürk’le birlikte kuran “sosyal devlet” yolunu açan,1936’da iş yasası, 1963’te “grevli-toplu iş sözleşmeli” hakları veren imzadır.    Sen, taşeronluk sistemiyle, sermayeyi yüreklendirmekte önde koşan ve Soma’daki facianın patronuyla el sıkışansın.

    Sen, “İnönü” adı verilmiş İstanbul ve Kocaeli stadyumlarını ,”o adı taşıyor” diye özel sektöre sattıran, “Alışveriş Merkezi” yaptırmaya niyetli bir zihniyetsin. İnönü ise halka açık yerlerde ismen temsile layık bir anıttır.

   Sen “Genişletilmiş Ortadoğu Projesinin” kendi ifadenle “eşbaşkanı”,İnönü “tam bağımsızlığın”  sembolüdür. Sen, başı sıkıştıkça Washington’a koşan, İnönü;” Yeni bir dünya kurulur, orada yerimiz alırız” diyerek ABD’ye kafa tutandır.

 

     Sen görevinden ayrıldığında hemen unutulacaksın, İsmet İnönü ise devlet kuran, devrim yapan bir büyük ekolün seçkin kişisi olarak daima belleklerde yaşayacaktır. Bunları böylece bil!..

Bu yazı toplam 114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi