Semt pazarları tarih oldu

Semt pazarları tarih oldu

Gebze Güzeller mahallesinde yaklaşık 40 yıldır her pazartesi günü kurulmakta olan Pazartesi pazarı alınan kararla diğer üç pazar (İki Cuma ve Yenikent Cumartesi) pazarları ile birlikte tarihe karıştı.

Yıllardır Gebze  Güzeller mahallesi, Bahar,  Şehit Mevlut Duru caddeleri üzerinde geniş bir şekilde her pazartesi günleri kurulan semt pazarı Pazartesi Pazarı 27 Ağustos 2018 günü son kez kuruldu. Bilindiği gibi Gebze Belediye Meclisi 02 Ağustos 2018 birleşiminde Güzeller mahallesine kurulan Pazartesi Pazarı,  Osman Yılmaz mahallesine kurulan Cuma Pazarı, Gaziler Mahallesine kurulan Cuma Pazarı ile Yenikent'e kurulan Cumartesi Pazarı için kaldırılma kararı almıştı. Karara göre bu dört pazar birleştirilerek tespit edilecek günlerde Mevlana mahallesi mezarlık yanına kurulan  Kapalı Pazar  Yeri'nde Gebzelilerin hizmetine tezgahlarını kurabilecekler.

BELEDİYE PAZAR GİRİŞİNE YAZI ASTI

Geçtiğimiz pazartesi günü son kez kurulan Pazartesi Pazarı'nın ardından Gebze Belediyesi, Şehit Mevlüt Duru caddesinin başınaü bir afiş asarak, Pazartesi pazarının kaldırıldığını duyurdu. Afiş duyurusunda: " İlçemiz Güzeller mahallesinde Pazartesi günleri kurulan semt pazarı 02.08.2018 tarihli ve 149 nolu Belediye Meclisi kararıyla kapatılmıştır. 03.09. 2018  pazartesi gününden itibaren Mevlana mahallesinde bulunan Kapalı Pazar alanında hizmet verilecektir." ibaresi yazıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.