Şehir Hastanesi yükseliyor

Şehir Hastanesi yükseliyor

İzmit'te kamu-özel sektör iş birliğiyle Doğu Kışla mevkiinde yapılan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatı devam ediyor.

383 bin metrekare kapalı alana sahip olacak kompleksin içerisinde 6 hastane, 247 poliklinik ve 63 ameliyathane olacak. Hastanenin Sağlık Bakanlığı'nın iş programına göre 2020 yılında faaliyete geçeceğini söyleyen Kocaeli Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, "Sağlık kampüsünde 6 hastane olacak. Personel, hasta, ve yakınları ile beraber kampüste günlük dolaşan insan sayısı 50 bine ulaşacak" dedi.
Tamamlandığında 'A' sınıfı bir hastane olacağını belirten Kocaeli Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, "Hastanemiz Kocaeli'nin yanı sıra çevre illere de hizmet etmiş olacak. Hastanemiz 383 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. A sınıfı hastanelerden biri olacak. İçerisinde 6 adet hastanemiz olacak. Genel hastane, kardiyovasküler hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi, onkoloji hastanesi, fizik tedavi ile yüksek güvenlikli psikiyatri hastaneleri olmak üzere bin 180 yataklı hastaneden oluşuyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.