SEDAŞ’TAN 101 MİLYON TL’LİK YATIRIM

SEDAŞ’TAN 101 MİLYON TL’LİK YATIRIM

  SEDAŞ İcra Kurul Başkanı Bekir Sami Güven bu yıl bölgeye yapılacak yatırım payının 101 milyona çıkarıldığını bu yatırım miktarından...

 

 

SEDAŞ İcra Kurul Başkanı Bekir Sami Güven bu yıl bölgeye yapılacak yatırım payının 101 milyona çıkarıldığını bu yatırım miktarından 41 milyon TL’nin  Kocaeli'de yapılacağını, bölgede her yıl 50 bin  abone kaydı yapıldığını ifade etti.

 

SEDAŞ yetkilileri, Kocaeli basın mensupları ile buluşmak üzere Emex otelde iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine öncülük eden SEDAŞ İcra Kurul Başkanı Bekir Sami Güven önemli açıklamalarda bulundu. 

Kamu döneminde  Özelleşme öncesi 20 milyon TL yatırım seviyesinin bu yıl 101 milyon TL’ye ulaştığını belirten Bekir Sami Güven, “ yatırım 5 katına çıktı. Şirketimiz teknolojik yatırımlar yapıyor. SCADA Porjesini hayata geçiriyoruz. Bu yatırımın tüm bölgede işler hale gelmesi 2015 sonunda gerçekleşecek. Otomatik Sayaç Okuma Sistemlerini kuruyoruz. Tüketimin % 80 miktarını bu şekilde okuyabilir hale geliyoruz. Meskenlerde çalışmalar devam ediyor. 7 bin 800 genel aydınlatma sayacının uzaktan izlenebilmesi ve eş zamanlı endeks okunabilmesine ilişkin altyapı kuruldu ve bu yatırımımız tamamlandı. Nisan ve Kasım ayları arasında yatırımlarımızı tamamlamak zorundayız. Aydınlatma yönetmeliğinden yaşanan sıkıntıyla ilgili EPDK tarafından düzenleme yapılıyor.” dedi.  

 

SAYAÇ UYGULAMASI

 

Elektrik Piyasası Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile sayaç değişimlerini durdurduklarını ifade eden Bekir Sami Güven, 10 yılı dolduran sayaçların kalibre edilmesi gerektiğini ve özelleşme sonrasında SEDAŞ’ın devir alınması sırasında 800 bin sayacın kalibre edilmesi gerektiğini ve Bakanlığın verdiği sürede bu kadar sayacın kalibre edilmesi mümkün olamayacağı için tüm Türkiye de bu sürenin uzatıldığını ve yapılan uygulamada bazı şikayetlerin ortaya çıktığını, ancak yapılan yasal düzenleme ile sayaç değişimlerinin artık dağıtım şirketlerince ücretsiz yapılacağını, sayaç mülkiyetinin dağıtım şirketlerinde olmasına ilişkin düzenleme ile müşteri ile dağıtım şirketi arasında sorun yaşanmayacağını, EPDK tarafından konuyla ilgili bir yönetmelik hazırlandığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.