SEDAŞ’ın dev projesi Gebze’den başlayacak

SEDAŞ’ın dev projesi Gebze’den başlayacak

SEDAŞ, kesintilere anında müdahale ederek en aza indirecek ve daha verimli enerji sağlamak için geçtiğimiz yıl başlattığı SCADA projesini tamamlamak...

SEDAŞ, kesintilere anında müdahale ederek en aza indirecek ve daha verimli enerji sağlamak için geçtiğimiz yıl başlattığı SCADA projesini tamamlamak üzere. 42 milyon lira tutarındaki dev proje ilk önce önümüzdeki Kasım ayının başlarında Gebze’de devreye alınacak.

Önceki akşam, Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ile birlikte Gebzeli gazetecilerle iftarda bir araya gelen SEDAŞ CEO’su Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın projelerini anlattı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu yıl 101 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Güven, en önemli yatırım projesinin ise SCADA olduğunu söyledi.

Güven,”Bu proje ile kesintiye anında müdahale ederek en aza indirebileceğiz ve işletimi daha verimli dağıtım şebekesi aracılığı ile verebileceğiz. Bu proje, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'deki kullanıcılara daha kaliteli elektrik dağıtım hizmeti verilmesini sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

Önce Gebze’den başlayacak

 

Bu projenin önce Gebze’de başlayacağını ifade eden Güven, “Önümüzdeki Kasım ayının başında Gebze’de başlatacağız. Daha sonra ise sırayla Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de uygulamaya geçecek. Proje 2015 yılında tamamen bitmiş olacak. SCADA projesi kapsamında, Gebze'de 55, Kocaeli'de 65, Sakarya'da 73, Bolu ve Düzce'de 109 adet olmak üzere, toplam 302 adet dağıtım merkezi ve 26 indirici trafo merkezinde kurulacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.