SEDAŞ bakıma ağırlık veriyor

SEDAŞ bakıma ağırlık veriyor

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, elektrik dağıtım faaliyetleri içinde bakım ağırlıklı çalışmalar için daha çok performans harcanacağını...

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, elektrik dağıtım faaliyetleri içinde bakım ağırlıklı çalışmalar için daha çok performans harcanacağını belirterek, “Bakım ekiplerimiz dışında görev yapacak ve sadece görevleri ağaç temizliği olan yeni bakım ekipleri kurduk. Ekipler Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce de çalışmalarına başladılar” dedi.

 

YAZ BOYU SÜRECEK

Güven tarafından yapılan açıklamada, “Elektrik direkleri üzerinde yer alan iletkenlerin altında ve yakınındaki ağaçların budanarak, elektrik hattına zarar vermeyecek hale getirilmesi ve bakım çalışmalarıyla, fırtına ve rüzgarda ağaç dallarının iletken telleri çırpması, enerji hattında kısa devrelere yol açması önlenecek” denildi. Aynı açıklamada Güven, “Yağmurda iletkenlere temas eden ıslak dallardan toprağa akan enerji ile teknik kayıpların oluşması,  oluşan  toprak kısa devreleriyle çok geniş alanların enerjisiz kalması engellenecek. 4 İli 45 ilçe ve 1441 köyü 66 Belediyeyi kapsayan 20 bin kilometrekarelik bir görev alanımız var. Vatandaşlarımızın bu konudaki ihbarları çok önemli. İş programına alınacak bu ihbarları ekiplerimiz yerinde değerlendirecekler” dedi.

CAN VE MAL EMNİYETİ

Güven, SEDAŞ  ekiplerinin  yapacakları çalışmalarla müşterilere sunulan hizmet kalitesinin arttırılması yanında,  can ve mal emniyeti ile çevre güvenliğine de katkı sağlamak amacıyla bakım çalışmalarına hız verildiğini,  bazı ağaç cinslerinin bir mevsimde birkaç metre birden uzayarak elektrik hatları içine girdiğini ancak yaz mevsimi boyunca yeni kurulan ekiplerle hatların taranacağını ve bu bakım çalışmalarının programlı bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

KURUM VE VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği” gereği, enerji hattı yakınındaki ağaçların çevreyle uyumlu bir şekilde mutlaka budanmasının, kaliteli enerji sağlanması,  enerji kesintileri ve arızaların önlenmesi için yasal zorunluluk olduğuna dikkat çekti. “Hatların ağaç dallarından temizlenmesi için bu konuda destek veren, Orman Bölge Müdürlüğü ve birimlerine, Belediyeler, Kaymakamlıklar ve muhtarlarımız ile duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

SUÇ DUYURUSU

Güven, açıklamasında, “elektrik iletkenlerine temas eden ağaçların budanmasına engel olarak elektrik dağıtım hizmetinin, dolayısıyla bir kamu hizmeti faaliyetinin yürütülmesine engel olan kişilerin oluşacak enerji kesintileriyle binlerce aboneyi mağdur edeceğini bilmesi gerektiğini ve bu kişilerin bilgilendirilmesine çalışıldığını,  ancak bu bildirimlere rağmen enerji kesintisine yol açacak ağaçların budanmasını engelleyen kişiler hakkında kamu hizmetinin engellenmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağını” ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.