Halil Yeni

Halil Yeni

Seçimler ve Sosyalistler: EMEK PARTİSİ

Seçimler ve Sosyalistler: EMEK PARTİSİ

 

Seçimlere az bir süre kala yapmam gereken şeye devam ediyor, Gebze de siyasi çalışmaları olan, medyada kendilerine bilinçli bir şekilde yer verilmeyen ve seçimlere katılan yada ittifak kuran Sosyalist partileri köşemde misafir ediyorum. Bu haftaki konuğum EMEK partisi (EMEP)

 

EMEP’in KISA TARİHİ

Emek Partisi THKO, Halkın Kurtuluşu ve TDKP örgütlerinin çizgisinin devamı olarak yasal alanda Emek Partisi adıyla kurulmuştur. 1996 yılında kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren Sosyalist bir siyasi partidir. Parti, işçi sınıfının iktidarını ve halk demokrasisini savunmaktadır. Günlük Evrensel gazetesi, Özgürlük Dünyası dergisi ve Hayat TV partinin desteklediği yayın organlarındandır. Eski Genel Başkanları Abdullah Levent Tüzel istifa ederek, BDP'nin de içinde olduğu Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun 12 Haziran 2011 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. HDK ve HDP'nin kurucu bileşenlerinden olan EMEP, daha sonra görüş ayrılığı sonucu HDP'den ayrıldığını, buna karşın gerek ortak çalışmalarda gerek HDK bünyesinde siyasal mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştır. Emek Partisi 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Selahattin Demirtaş'ı desteklemişti.

 

BEKLENEN İTTİFFAK HDP ve EMEP

Sosyalist partilerin seçimlere dair nasıl bir politika geliştireceği henüz tam netleşmemişken ilk açıklama EMEK Partisinden gelmişti. HDP ve EMEP 7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimlerde ittifak yapma kararı almıştı. Ortak yapılan açıklamada, "Halkların eşit, özgür ve kardeşçe yaşadığı demokratik bir Türkiye için bir aradayız" denilmişti. ‘’En küçük bir hak arayışının devlet zoruyla bastırıldığı, AKP’nin alamet-i farikası olan muhafazakar söylem ve uygulamaların en çok kadınları vurduğu, Türkiye'nin tek adam diktatörlüğüne ve giderek bir iç savaşa doğru sürüklendiği, Türkiye'de bu tabloyu değiştirecek bir mücadele birikimi ve enerjisinin olduğu’’ bildirilmiş emek ve demokrasiden yana tüm güçleri, "demokratik bir Türkiye'yi birlikte kurmak, halklarımızın önüne kurulan barajları yıkmak için HDP çatısı altında ortaklaşmaya çağırıyoruz’’ denilmişti.

 

MİLLETVEKİLİ ADAYI GÜNER KİZİR

Adaylarını belirleyen ve 7 Haziran seçimlerine Kocaeli’nden 11 aday ile katılacak olan HDP  milletvekillerini geçtiğimiz günlerde tanıttı. HDP KOCAELİ ADAY LİSTESİ sırasıyla ALİ HAYDAR KONCA, AYFER KOÇAK, GÜNER KİZİR, DİLBER ÖRNEK, İBRAHİM ERGİN, SEVDA ÖZER, SİNAN ODABAŞI, AYTEN YILMAZ, HASAN AVŞİN, BEDİHA SALHAN ve AHMET OKUYUCULAR’dan oluşuyor. EMEP’in listedeki adayı şehrin tanınan, her işçi direnişi yada eyleminde desteğe koşan ve bir çok farklı kesim tarafından sevilen mücadele insanı Güner Kizir. 1956 Amasya doğumlu olan Güner Kizir, Van Sağlık Koleji mezunu. İlimizde 32 yıl sağlık memurluğu yapan Kizir, 15 yıl SES Şube Başkanlığı, 12 yıl da EMEP İl Başkanlığı yaptı. Evli, 2 çocuk babası. Güner Kizir 3. Sıra Milletvekili adayı olmasına rağmen ekibiyle birlikte 1.Sıra Milletvekili gibi çalışıyor, İşçi duraklarını, Pazar esnaflarını ve kentin siyasi kuruluşlarını ziyaret ediyor.

 

Bir köşe yazısının sınırları çerçevesinde önemli gördüğüm konulara değinmeye çalıştım. EMEP ve HDP üye, dost ve Milletvekili adaylarına seçim çalışmalarında kazanımlar ve başarılar dilerim.

 

  

Bu yazı toplam 1045 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi